Львівські «Левиці» виграли усі чотири матчі третього туру чемпіонату України-2024 жіночої Суперліги з регбі-7

В Одесі, на зеленому газоні тамтешнього затишного стадіону «Академія Спорту» минулими вихідними відбулися матчі третього, передостаннього туру чемпіонату України 2024 року з регбі-7 серед жіночих команд Суперліги. Максимального результату в звітних поєдинках – чотири виграші в чотирьох матчах, досягла львівська команда «Левиці» – чинні чемпіонки та одноосібні лідерки поточного чемпіонату, склад якої на половину сформовано зі студенток та випускниць Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського.

Зокрема, на звітному турі національного чемпіонату в Південній Пальмірі в складі «Левиць» грали чотири студентки кафедри спортивних та рекреаційних ігор (завідувач – доцент, кандидат наук з фізичного виховання і спорту Валерій Мельник) нашого закладу вищої освіти: третьокурсниці факультету педагогічної освіти Ольга Кузюк та Анна Струк; Юлія Богданова і Поліна Скокова, які навчаються на першому та другому курсах відповідно факультету фізичної культури і спорту; а також дві випускниці бакалаврату – Тетяна Мороз (факультет педагогічної освіти) і Юлія Медведчук (факультет післядипломної та заочної освіти).

Нагадаємо, головним тренером «Левиць» є ще донедавна один з лідерів львівської чоловічої команди «Сокіл» Артем Глинка – випускник нашого університету, який нині паралельно з тренерською діяльністю навчається в аспірантурі (науковий керівник – доцент кафедри спортивних та рекреаційних ігор, кандидат наук з фізичного виховання і спорту Володимир Левків) ЛДУФК імені Івана Боберського.

Поєдинки звітного туру на полі одеського стадіону «Академія Спорту» відзначалися запеклою та непоступливою боротьбою. Проте, жодній команді так і не вдалося зупинити впевнений рух львівських «Левиць» до других поспіль золотих медалей національної першості з олімпійського виду гри з овальним м’ячем – регбі-7.

Зокрема, в центральному матчі туру проти збірної Одеси, якій львів’янки в другому турі на своєму полі програли з рахунком 5:10 і за підсумками двох турів випереджали лише на чотири очки (33 проти 29), підопічні Артема Глинки продемонстрували надійну гру в обороні і потужну в атаці. Як наслідок, «Левиці» взяли переконливий реванш за прикру невдачу вдома, обігравши головних конкуренток в боротьбі за «золото» з «сухим» рахунком 17:0. Ще більш переконливою була їхня перевага в іграх проти харківського «Металіста-1925» та «Прикарпатських Вовчиць» з Івано-Франківська, у яких вони так само виграли з «сухим» рахунком – 37:0 і 60:0 відповідно. І лише гравчині збірної Києва зуміли в одній з своїх атак підкорити залікову зону львів’янок. Втім, це не завадило «Левицям» здобути ще одну звитягу, цього разу з рахунком 22:5.

Завдяки стовідсотковому результату в третьому турі (чотири перемоги в чотирьох іграх), команда Артема Глинки за сумарними підсумками трьох турів збільшила відрив від своїх найближчих конкуренток – регбісток збірної Одеси до 13 очок. Тож тепер, для завоювання другого поспіль «золота» Суперліги та збереження чемпіонського титулу, «Левицям» у четвертому, заключному турі, який відбудеться у Києві 15-го вересня, достатньо виграти два поєдинки з чотирьох.

Але наразі перед львів’янками стоїть інше завдання – вдруге поспіль виграти Кубок України. Другий за значимістю трофей національного рівня цього року буде розіграно 24-го серпня у Львові, на полі затишного стадіону «Юність», що знаходиться на території Парку культури і відпочинку імені Богдана Хмельницького міста Лева.

РЕГБІ7. ЖІНКИ. ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ2024.
СУПЕРЛІГА. ТРЕТІЙ ТУР

11 серпня. Одеса. Стадіон «Академія Спорту»

РЕЗУЛЬТАТИ МАТЧІВ

«Левиці» Львів – «Прикарпатські Вовчиці» Івано-Франківськ – 60:0

«Металіст-1925» Харків – Збірна Києва – 24:5

Збірна Одеси – «Левиці» Львів – 0:17

«Металіст-1925» Харків – «Прикарпатські Вовчиці» Івано-Франківськ – 24:0

Збірна Одеси – «Металіст-1925» Харків – 10:12

Збірна Києва – «Прикарпатські Вовчиці» Івано-Франківськ – 42:5

«Левиці» Львів – «Металіст-1925» Харків – 37:0

Збірна Одеси – Збірна Києва – 36:5

Збірна Одеси – «Прикарпатські Вовчиці» Івано-Франківськ – 53:0

«Левиці» Львів – Збірна Києва – 22:5

 

ПІДСУМКИ ТРЕТЬОГО ТУРУ:

1. «Левиці» Львів – 20 очок
2. «Металіст-1925» Харків – 14 очок
3. Збірна Одеси – 11 очок
4. Збірна Києва – 5 очок
5. «Прикарпатські Вовчиці» Івано-Франківськ – 0 очок

 

ТУРНІРНЕ СТАНОВИЩЕ КОМАНД ПІСЛЯ ТРЬОХ ТУРІВ:

1. «Левиці» Львів – 53 очки
2. Збірна Одеси – 40 очок
3. «Металіст-1925» Харків – 38 очок
4. Збірна Києва – 15 очок
5. «Прикарпатські Вовчиці» Івано-Франківськ – 0 очок

Прокрутити вгору