Майстер-клас з пауерліфтингу для ветеранів війни від Марії Розторгуй за участю студентів ЛДУФК (Фото)

Кафедрою теорії спорту та фізичної культури (завідувач – професор, доктор наук з фізичного виховання і спорту Юрій Бріскін) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського в середу, 10-го квітня поточного року, було організовано майстер-клас з пауерліфтингу для військових, які проходять реабілітацію в нашому регіоні (реабілітаційний центр Superhumens Center).

Заняття, що відбулося на базі фітнес-клубу «Олімп», провела заслужений тренер України Марія Розторгуй (на фото нижче) – декан факультету фізичної культури і спорту нашого закладу вищої освіти, професор кафедри атлетичних видів спорту, доктор наук з фізичного виховання і спорту. Марія Сергіївна розповіла про вид спорту, особливості техніки змагальних вправ та методику підготовки пауерліфтерів з різними ураженнями. Звісно, окрім теоретичної частини заняття, була й практична, впродовж якої, після спеціальної розминки, вояками було виконано запропоновані їм різноманітні вправи.

Нагадаємо, що Марія Розторгуй відповідала за організацію і проведення, а також була головним суддею змагань з пауерліфтингу в рамках Всеукраїнських Ігор Нескорених-2023 – масштабного спортивного форуму серед поранених військовослужбовців, які 29–30 квітня минулого року гостинно приймав навчально-спортивний комплекс «СКІФ» ЛДУФК імені Івана Боберського.

Дуже важливо, що до проведення майстер-класу було залучено студентів нашого університету. Зокрема, волонтерами заходу були третьокурсник факультету фізичної культури і спорту Дмитро Пархалюк, магістранти першого року навчання цього факультету Олександр Ковбасюк та Ігор Калініченко, студентка другого курсу факультету терапії та реабілітації Анна Болкот, а також 11 студентів факультету фізичної культури і спорту освітньої програми фізкультурно-спортивна реабілітація – Олексій Турик, Нікіта Титуса, Любомир Муляк (усі троє – четвертий курс), Максим Ільченко, Остап Кіщак, Максим Зінченко, Маркіян Козак, Юрій Кулиба, Володимир Красноштан, Максим Панкевич, Ярослав Піджарко (усі – третій курс).

На заході були присутні випускниця нашого університету, багаторазова чемпіонка України з легкої атлетики Орися ДемянюкМочульська (на фото нижче – друга зліва) – начальник відділу спорту ветеранів Львівської міської ради та Аліна Передерій (на фото нижче – крайня зліва) – професор кафедри теорії спорту та фізичної культури нашого вишу, доктор наук з фізичного виховання і спорту, яка забезпечила на занятті допомогу групи волонтерів.

Додамо, що захід такого формату (майстер-клас) кафедрою теорії спорту та фізичної культури нашого університету проведено вперше. Але вже є конкретні плани на подальшу співпрацю із Superhumens Center на серію подібних заходів з різних видів спорту. Зокрема, вже на наступному тижні відбудеться заняття з фехтування, а згодом – зі стрільби з лука, бадмінтону та падлтенісу.

Мета майстер-класів, щоб проведення таких заходів переросло в систематичний тренувальний процес для наших військових. Також така робота є підґрунтям запровадження нової магістерської програми «Адаптивний спорт та спорт ветеранів війни» (гарант – професор кафедри теорії спорту та фізичної культури, в.о. проректора з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків Мар’ян Пітин). Ініціатива – кафедра теорії спорту та фізичної культури.

 

Фото Володимир Якимчук

Прокрутити вгору