Мар’яна Шостак – переможниця міжнародного турніру «Бронзової серії» з легкої атлетики в Чехії. Аліна Лістунова – срібна призерка

У чеському місті Нове Мєсто в суботу, 13-го липня, відбулись Міжнародні змагання «Бронзової серії» з легкої атлетики в межах Світового туру. У складі української команди на звітному змаганні виступали й дві студентки кафедри легкої атлетики (завідувач – доцент Володимир Конестяпін) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського – Мар’яна Шостак та Аліна Лістунова, які в підсумку здобули золоту і срібну медалі відповідно.

23-річна магістрантка першого року навчання факультету фізичної культури і спорту нашого університету Мар’яна Шостак на звітному турнірі в Нове Мєсто змагалася на своїй улюбленій дистанції 400 метрів. У фінальному забігу за нагороди вели боротьбу шість атлеток з чотирьох країн.

Як засвідчив хід забігу, українка практично виявилася поза конкуренцією. Мар’яна, стартуючи по четвертій доріжці, одразу вийшла вперед і на фініші зупинила час на позначці 52,51 секунди. При цьому підопічна випускників нашого закладу вищої освіти Віталія Тарнакіна і Валерія Федоренка (перший тренер – Галина Кондрацька) срібну призерку – 26-річну німкеню Мішель Янік, яка стартувала по п’ятій доріжці, випередила на 2,56 секунди. Трійку призерів доповнила 19-річна Міхаела Уфнарова зі Словаччини (стартувала по шостій доріжці) з результатом 56,75 секунди.

Нагадаємо, Мар’яна Шостак 29-го червня на Чемпіонаті України-2024 з легкої атлетики, який приймав стадіон навчально-спортивної бази «Скіф» нашого закладу вищої освіти, виграла золоту медаль у бігу на 400 м і тепер у складі естафетної мікст-команди на дистанції 4х400 метрів представлятиме Україну на ХХХІІІ Літніх Олімпійських Іграх-2024 в столиці Франції Парижі, які відбудуться з 26-го липня по 11-те серпня.

А в секторі для стрибків у довжину в змаганнях серед жінок, де за нагороди вели боротьбу 12 лекоатлеток з восьми країн, друге місце посіла чинна чемпіонка України серед молоді, 21-річна студентка четвертого курсу факультету фізичної культури і спорту Аліна Лістунова (на фото нижче). Срібну нагороду підопічній Оксани Хом’як приніс стрибок у шостій, заключній спробі, в якій вона показала результат 6 метрів 28 сантиметрів.

Цікаво, що переможниця змагань, 28-річна Філіпа Квітен з Кіпру, свій «золотий» стрибок на 6 метрів 39 сантиметрів виконала так само в останній спробі. А бронзовою призеркою стала найдосвідченіша учасниця турніру в цьому виді легкої атлетики, 34-річна Мілена Міткова з Болгарії. Третє місце їй приніс результат 6 метрів 15 сантиметрів.

Додамо, що окрім Мар’яни Шостак, у складі української команди на Міжнародних змаганнях «Бронзової серії» з легкої атлетики в межах Світового туру у чеському Нове Мєсто перемогу святкувала також Наталія Юрчук, яка на тисячні долі секунди випередила гречанку Софію Іосіфіду й вирвала перше місце на дистанції 100 метрів з бар’єрами, показавши результат 13,51 секунди.

Другою призеркою змагань у Нове Мєсто стала українка Діана Гончаренко. Срібну нагороду їй приніс особистий рекорд з бігу на 100 метрів. З попереднього свого результату, показаного на вище згаданому Чемпіонаті України-2024 у Львові наприкінці червня, вона скинула ще дві сотих секунди й фінішувала другою з часом 11,51 секунди.

Прокрутити вгору