Мар’яна Шостак у складі збірної України з легкої атлетики змагатиметься на Чемпіонаті світу-2024 з естафетного бігу

На засіданні Виконкому Федерації легкої атлетики України, що відбулося у понеділок, 15-го квітня поточного року, було затверджено склад національної збірної команди України для участі в Чемпіонаті світу 2024 року з естафетного бігу. До складу «синьо-жовтої» дружини увійшла й 23-річна українка Мар’яна Шостак – магістрантка факультету фізичної культури і спорту та кафедри легкої атлетики Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, яка паралельно навчається у Техаському університеті (США).

Збірна України з легкої атлетики назвала склад на чемпіонат світу з естафетного бігу, який відбудеться 4–5 травня в місті Нассау (Багамські острови). Список бігунів опублікований на офіційному сайті Федерації легкої атлетики України (ФЛАУ).

Чемпіонат світу-2024 з естафетного бігу – один з ліцензійних турнірів з легкої атлетики на ХХХІІІ Літні Олімпійські Ігри-2024. На ньому, окрім медалей світового форуму, будуть розігруватися 14 ліцензій на Ігри у Парижі в п’яти видах естафетного бігу: 4х100 м серед чоловіків та жінок, а також 4х400 метрів у чоловіків, жінок та в міксті.

Україна відправиться до Нассау в складі 12 спортсменів. Серед них лідери команди, Анна Рижикова та Вікторія Ткачук. Загалом Україна буде представлена на Чемпіонат світу-2024 з естафетного бігу у двох видах – жіночих 4х400 метрів та міксті на цій же дистанції.

СКЛАД ЗБІРНОЇ КОМАНДИ УКРАЇНИ НА ЧЕМПІОНАТ2024 СВІТУ З ЕСТАФЕТНОГО БІГУ:

4х400 м, жінки: Тетяна Харащук (Івано-Франківська обл.), Тетяна Мельник (Київ), Вікторія Ткачук (Донецька обл.), Тетяна Кайсен, Анастасія Бризгіна (обидві – Дніпропетровська обл.);

4х400 м, мікст: Анна Рижикова (Дніпропетровська обл.), Мар’яна Шостак (Львівська обл.), Катерина Карпюк, Микита Барабанов (обоє – Запорізька обл.), Данило Даниленко (Волинська обл.), Олександр Погорілко, Ярослав Демченко (запасний, обоє – Сумська обл.)

У кожному виді естафети на Чемпіонаті світу-2024 візьмуть участь 32 збірні. Вони будуть розділені на чотири кваліфікаційні забіги. Автоматичні перепустки на Олімпіаду-2024 здобудуть усі фіналісти – дві найкращих команди за підсумками кожного із забігів. Ще шість путівок до Парижу будуть розіграні за допомогою втішних забігів з поміж решти 24 збірних. На Ігри до столиці Франції відправляться по дві найкращі збірні за підсумками кожного із трьох втішних забігів.

Окрім відбору на Чемпіонаті світу-2024 з естафетного бігу, ще два місця на Олімпіаду-2024 отримають дві збірні з найвищим рейтингом у кожному виді.

Нагадаємо, на попередній Олімпіаді-2020, що через коронавірус відбулася влітку 2021 року в столиці Японії Токіо, Україна була представлена у жіночій естафеті 4х400 метрів складом Катерини Климюк, Аліни Логвиненко, Анни Рижикової та Вікторії Ткачук. Однак тоді українки зупинилися на етапі кваліфікації.

Додамо, що Анна Рижикова та Вікторія Ткачук вже відібралися на Олімпіаду-2024 у бігу на 400 метрів з бар’єрами, виконавши кваліфікаційний норматив.

Прокрутити вгору