На чемпіонаті України з пляжного самбо студенти ЛДУФК імені Івана Боберського здобули чотири медалі

Впродовж трьох днів, з 12-го по 14-е червня, у Тернополі, на території спортивної бази «Баштанка», відбувся чемпіонат України 2023 року з пляжного самбо серед усіх вікових груп. Загалом у головних змаганнях національного рівня взяли участь понад 400 учасників з 19-ти регіонів України, серед яких і студенти кафедри атлетичних видів спорту Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського. У підсумку наші самбісти здобули чотири медалі – дві золоті та дві срібні.

Зокрема, у ваговій категорії до 71 кг серед юніорів перше місце, а разом з ним і звання майстра спорту України виборов студент першого курсу факультету фізичної культури і спорту Антон Яворський (на фото вище). Його одногрупник Максим Луцик (майстер спорту України з дзюдо) підтвердив свій клас, завоювавши золоту нагороду, а разом з нею і звання майстра спорту України з боротьби самбо, у ваговій категорії до 88 кг серед юніорів.

Зазначимо, що фінальна сутичка у цій ваговій категорії перетворилася на внутрішні розбірки студентів нашого Університету. Адже суперником Максима Луцика (на фото нижче) у «золотому» очному протистоянні був студент другого курсу факультету фізичної культури і спорту нашого вишу Богдан Цисар, який, нагадаємо, минулими вихідними у Луцьку став переможцем Всеукраїнського турніру з дзюдо на призи бронзового призера Олімпійських ігор у Сіднеї-2000 Руслана Машуренка.

Можна сказати, що в цьому «інфізівському» дербі в Тернополі «молодість перемогла досвід та втому». Адже Богдан Цисар на звітному чемпіонаті України з самбо боровся не тільки в юніорській віковій категорії, а й у змаганнях серед дорослих, де також посів друге місце (на фото нижче) і тим самим оформив «срібний дубль».

Таким чином впродовж 2022/2023 навчального року одразу чотири студенти кафедри атлетичних видів спорту (першокурсник факультету фізичної культури і спорту Максим Луцик та другокурсники цього факультету Ярослав Михайлюк і Богдан Цисар, а також третьокурсник факультету педагогічної освіти Нікіта Берегульський) здобули звання майстрів спорту України з двох видів боротьби – дзюдо і самбо.

Отож, вітаємо спортсменів, особистих тренерів та кафедру атлетичних видів спорту (завідувач – доцент Федір Загура) і бажаємо уже найближчим часом у складі збірних України максимально розкрити свій потенціал на міжнародній арені, захищаючи спортивну честь синьо-жовтого прапора та рідного Університету.

Прокрутити вгору