На Командному чемпіонаті України легкоатлети ЛДУФК імені Івана Боберського здобули десять медалей (Фото)

На бігових доріжках та секторах для стрибків, метань і штовхання стадіону СКІФ Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського впродовж двох днів, 27-го та 28-го травня, відбувся Командний чемпіонат України 2023 року з легкої атлетики серед дорослих і молоді. Команда Львівської області посіла четверте загальнокомандне місце серед 23-ох областей і міста Києва, набравши 1505 очок. Вагомий внесок у цей результат зробили й студенти та випускники кафедри легкої атлетики (завідувач – доцент Ярослав Свищ) нашого Університету.

Зокрема, у бігу на 3000 м з перешкодами з результатом 8 хвилин 57,52 секунди перемогу здобув випускник нашого вишу 31-річний Роман Ростикус (на фото вище – по середині). Тим самим підопічний заслуженого тренера України Віталія Тарнакіна, який диплом про вищу освіту також здобув у нашому Університеті, пройшов відбір на участь у Командному чемпіонаті Європи-2023. Свого головного конкурента в боротьбі за «золото» Руслана Наумова з Донеччини на фініші він випередив рівно на пів секунди. Трійку призерів доповнив киянин Василь Сабуняк – 9.00,39. Відзначимо, що одразу за призерами, на четвертій підсумковій позиції з результатом 9.08,50 фінішував студент третього курсу факультету фізичної культури і спорту 20-річний Максим Караїм (на фото вище – крайній зліва). Втім, без нагороди Максим не залишився. Адже він показав другий результат (після вище згаданого Руслана Наумова) серед молоді вікової категорії U-20.

На цій самій дистанції – 3000 м з перешкодами, але серед жінок, срібну нагороду здобула ще одна випускниця кафедри легкої атлетики нашого вишу 25-річна Вікторія Дуткевич (на фото вище). На фініші підопічна Віталія Тарнакіна та Ярослава Свища показала час 10 хвилин 49,92 секунди. А чемпіонкою України стала на три роки старша за неї представниця Тернопільської області Наталія Стребкова, яка випередила Вікторію на 44,11 секунди. На «бронзову» сходинку медального подіуму зійшла ветеран вітчизняної легкої атлетики – 36-річна киянка Анна Шустова, яка фінішувала з результатом 11хвилин 42,78 секунди.

Срібну нагороду чемпіонату України-2023 завоював і студент першого курсу факультету фізичної культури і спорту 20-річний Владислав Різниченко (на фото нижче), який посів друге місце у змаганнях серед дорослих в десятиборстві з сумою очок 6440. Він поступився тільки представнику Київської області Артему Міщенку, який в сумі десяти видів набрав 6783 очка. Третій результат – 6116 очок – у киянина Ярослава Богдана, який у такий спосіб став бронзовим призером.

Срібну нагороду виборола й жіноча естафетна команда Львівської області (на фото нижче) у бігу 4х400 м. На першому етапі бігла студентка Львівського фахового коледжу спорту Каріна Оверка, а далі тріо студенток четвертого курсу факультету фізичної культури і спорту нашого Університету – Марія Кравець (Черневич), Юлія Григор’єва та Мар’яна Шостак. На фініші наш квартет показав результат 3 хвилини 46,49 секунди.

Додамо, що новоспеченим чемпіонкам, квартету збірної Донецької області галичанки на фініші програли лише 0,27 секунди. Водночас бронзових призерок, легкоатлеток з Вінницької області наші дівчата випередили доволі суттєво – на 3,48 секунди.

Не залишились львів’янки без медалей і в спринтерській естафеті 4х100 м. Квартет у складі вище згаданої Каріни Оверко та трьох студенток нашого Університету – четвертокурсниці факультету педагогічної освіти Марії Кравець та Олександри Жук і Катерини Лісковської, які навчаються відповідно на першому і другому курсах факультету фізичної культури і спорту – фінішував з результатом 48,85 секунди, що приніс їм бронзовий комплект нагород. Чемпіонками стали дівчата зі збірної України – 45,28 секунди. На фініші срібних призерок, команду Вінницької області вони випередили на 2,15 секунди.

Чоловіча естафетна команда Львівської області 4х400 м у складі Ігоря Музики (Львівський фаховий коледж спорту), Юрія Васічкіна (Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені Степана Ґжицького) та двох студентів третього курсу факультету фізичної культури і спорту нашого Університету – Руслана Регана і Даниїла Гнатіва посіла четверту сходинку серед дорослих та друге місце серед молоді з результатом 3 хвилини 20,77 секунди.

В секторі для стрибків у висоту, в змаганнях серед жінок, бронзову медаль, підкоривши з третьої спроби планку на висоті 175 см, завоювала Анастасія Матвійок (на фото вище – крайня справа) – випускниця кафедри легкої атлетики ЛДУФК імені Івана Боберського, що тренується у Мирослави Скалоцької та Валерія Лебедюка, які вищу освіту також здобули у стінах нашого вишу.

Чемпіонкою України-2023 та володаркою золотої медалі в цьому виді легкої атлетики, за відсутності наших суперзірок, стала харків’янка Лілія Клінцова, якій підкорилася висота 183 см. Срібну нагороду з результатом 179 см здобула Вероніка Крамаренко із Запоріжжя.

За крок до медального подіуму чемпіонату України-2023 завершили змагання двоє випускників нашого Університету. Степан Дем’янчук посів четверте місце у штовханні ядра з результатом 16 м 31 см, а Дмитро Шеремет – у метанні списа з результатом 63 м 17 см.

Аналогічне місце серед дорослих у змаганнях жінок в секторі для стрибків у довжину посіла й третьокурсниця факультету фізичної культури і спорту Аліна Лістунова (на фото нижче). Втім, додому вона повернулася не з порожніми руками. Стрибок у першій, найкращій спробі – на 5 м 94 см – приніс Аліні «золото» серед молоді.

П’яті місця на звітному чемпіонаті України-2023 посіли магістрант факультету педагогічної освіти Руслан Касьянов (стрибки в довжину – 7 м 27 см), випускник Руслан Кльоз (біг 400 м з бар’єрами – 54,49 секунди), четвертокурсниця факультету фізичної культури і спорту Мар’яна Шостак (біг 400 м – 54,53 секунди) та студент другого курсу цього факультету Іван Муха (метання спису – 57 м 12 см), який також став срібним призером серед молоді.

Прокрутити вгору