На Кубку України-2024 з самбо студенти ЛДУФК імені Івана Боберського вибороди 12 медалей

Впродовж п’яти днів, з 29-го січня по 2-ге лютого поточного року, в Києві, на базі легкоатлетичної арени Олімпійського коледжу імені Івана Піддубного відбувся Кубок України-2024 з боротьби самбо (спортивне і бойове) серед юнаків та дівчат старшого віку, юніорів і юніорок та дорослих. У кубкових баталіях взяли учать понад 500 учасників змагань серед кадетів, юнаків та юніорів і близько 200 дорослих самбістів з 19-ти регіонів України, серед яких і студенти кафедри атлетичних видів спорту (завідувач – доцент Федір Загура) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського.

Загалом представники нашого закладу вищої освіти у трьох вікових категоріях вибороли 12 нагород – чотири золоті медалі, три срібні та п’ять бронзових. Зокрема, у змаганнях юнаків вікової групи до 18-ти років перше місце у ваговій категорії до 58 кг (бойовий розділ) виборов студент першого курсу факультету фізичної культури і спорту Ростислав Колодій (на фото нижче), який всі три сутички виграв достроково, не залишивши своїм суперникам жодних шансів на позитивний результат.

У змаганнях юніорів вікової групи до 20-ти років на медальний п’єдестал пошани зійшли одразу п’ятеро наших самбістів. У ваговій категорії до 88 кг фінал перетворився на домашні «розбірки» студентів третього року навчання факультету фізичної культури і спорту нашого університету. На килимі у безпосередній боротьбі за титул чемпіона України зійшлися одногрупники Ілля-Владислав Коцур і Ярослав Михалюк (на фото нижче – перший та другий зліва направо відповідно). Опоненти гідні один одного та прекрасно знають сильні й слабкі сторони суперника. Сутичка видалася достатньо напруженою і видовищною. В підсумку цього разу, завдяки больовому прийому на руку, переміг Михалюк.

Бронзовим призером став ще один студент їхньої групи – Данило Грабовецький (на головному фото вверху – другий справа), який виступав у ваговій категорії до 71 кг. З медаллю аналогічного ґатунку повернувся додому зі столиці й першокурсник факультету фізичної культури і спорту Андрій Камінський (на головному фото вверху – третій справа). Ще одну бронзову нагороду до скарбнички нашого університету принесла студентка другого курсу цього ж факультету Алевтина Буга (на головному фото – друга зліва), яка посіла третє місце серед юніорок вагової категорії до 65 кг.

Додамо, що за крок до медального подіуму (поразка у «малому» фіналі за «бронзу» і, відповідне, п’яте місце) у змаганнях серед юніорів завершили свої виступи одногрупники Алевтини Буги – Максим Луцик і Антон Яворський (обидва – вагова категорія до 71 кг), а також першокурсники факультету фізичної культури і спорту Назар Куляс і Владислав Єльяшов, які виступали у вагових категорія до 79 кг та 88 кг відповідно.

У звітному кубковому турнірі серед дорослих студенти ЛДУФК імені Івана Боберського загалом здобули шість медалей – по дві кожного ґатунку. Зокрема, у ваговій категорії до 98 кг перемогу здобув головний фаворит на завоювання титулу – магістрант факультету фізичної культури і спорту, майстер спорту України міжнародного класу Ярослав Давидчук, а срібним призером у цій вазі став студент четвертого курсу факультету педагогічної освіти Нікіта Берегульський (на нижньому фото – другий і крайній зліва відповідно).

Головний трофей та золоту медаль у ваговій категорії до 58 кг (бойовий розділ) виборов і Андрій Мармиль – третьокурсник факультету післядипломної та заочної освіти. Студент також третього курсу, але факультету фізичної культури і спорту Сергій Шпак став срібним призером у ваговій категорії до 53 кг. А його одногрупник Богдан Цисар здобув «бронзу» у ваговій категорії до 79 кг. На третю сходинку п’єдесталу пошани піднявся магістрант Тарас Кравчук, який змагався у вазі до 71 кг. П’ятим, програвши «малий» фінал у вазі до 88 кг бойового розділу, фінішував студент третього курсу факультету фізичної культури і спорту Артур Смук.

Додамо, що за результатами звітного Кубка України Ярослав Михайлюк та Нікіта Берегульський відібралися на Кубок світу-2024, який 17–18 лютого відбудеться на Кіпрі, в місті Лімасол.

Прокрутити вгору