На НСК «Скіф» ЛДУФК відбувся третій, заключний етап IV Кубку Воїнів – 2024 (Фото)

У суботу, 19-го жовтня поточного року, відбувся третій, заключний етап IV Кубку Воїнів – 2024. Звітні змагання гостинно прийняла найстарша з діючих нині у Львові спортивних арен – стадіон «Скіф» (вул. Черемшини, 17) навчально-спортивного комплексу Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, який є одним з співорганізаторів проєкту, започаткованого командою Управління молоді та спорту Львівської обласної державної адміністрації.

Кубок Воїнів – це щорічні відкриті обласні змагання з адаптивних видів спорту, які є частиною екосистеми «Ліга Нескорених», що передбачає проведення комплексу заходів та ініціатив, спрямованих на психологічну, ментальну та фізичну реабілітацію (абілітацію) військовослужбовців та ветеранів війни засобами фізичної культури і спорту.

Кубок Воїнів започаткували 2021 року з ініціативи однодумців-ветеранів АТО, чемпіонів та призерів Ігор Нескорених Дмитра Сидорука, Романа Панченка, Сергія Шимчака та Павла Лучківа, і спершу це був турнір лише зі стрільби з лука. Але через зростання кількості охочих взяти участь у змаганнях, їх цьогоріч масштабували й розділили на три етапи. У червні відбувся перший – з настільного тенісу, шахів та шашок. На початку вересня були змагання зі стрільби з лука, а турнір з легкої атлетики став завершальним у 2024 році.

Змагання третього етапу, які зібрали понад 50 військових ветеранів, складалися з трьох легкоатлетичних дисциплін (біг на 100 м, біг на 400 м, штовхання ядра), а також майстеркласів з велоспорту (хендбайк – на фото вище), штовхання ядра, заняття на веслувальному та лижному концептах.

Зазначимо, що до організації, проведення та суддівства змагань з усіх трьох легкоатлетичних дисциплін долучилися викладачі та студенти кафедри легкої атлетики (в.о. завідувача – доцент, кандидат педагогічних наук Володимир Конестяпін) нашого закладу вищої освіти (відповідальний – викладач кафедри, суддя національної категорії з легкої атлетики Василь Західний). Суттєву допомогу і підтримку надали також магістранти ОПП «Адаптивний спорт та спорт ветеранів війни» і викладачі кафедри теорії спорту та фізичної культури (завідувач – професор, доктор наук з фізичного виховання і спорту Юрій Бріскін).

На офіційній церемонії відкриття третього етапу IV Кубку Воїнів – 2024 до учасників, організаторів, суддів, гостей та глядачів з вітальним словом звернулися Ярослав Свищ – ректор ЛДУФК імені Івана Боберського, доцент, віцепрезидент Федерації легкої атлетики, а також Роман Хім’як – начальник управління молоді та спорту Львівської обласної військової адміністрації (на фото вище).

На Кубку Воїнів з легкої атлетики
півсотні військових ветеранів змагалися у трьох видах програми
:

біг на 100 м (три категорії: відкрита, з ампутаціями / ураженнями верхніх кінцівок, з ампутаціями / ураженнями нижніх кінцівок);

біг на 400 м (три категорії: відкрита, з ампутаціями / ураженнями верхніх кінцівок, з ампутаціями / ураженнями нижніх кінцівок);

штовхання ядра (дві категорії: відкрита, сидячи).

РЕЗУЛЬТАТИ КУБКУ ВОЇНІВ2024 З ЛЕГКОЇ АТЛЕТИКИ

БІГ 100 м

Відкрита категорія:
1. Білоус Віктор
2. Мізунський Михайло
3. Шпітула Віктор

 

Категорія з ампутаціями / ураженнями верхніх кінцівок:
1. Піковець Павло
2. Дубов Сергій
3. Золотарьов Герман

 

Категорія з ампутаціями / ураженнями нижніх кінцівок:
1. Барнакевич Володимир

 

БІГ 400 м

Відкрита категорія:
1. Лукіянчук Петро
2. Мізунський Михайло
3. Кочмарський Михайло

 

Категорія з ампутаціями / ураженнями верхніх кінцівок:
1. Піковець Павло
2. Золотарьов Герман
3. Дубов Сергій

 

Категорія з ампутаціями / ураженнями нижніх кінцівок
1. Суримко Іван
2. Барнакевич Володимир

 

ШТОВХАННЯ ЯДРА

Категорія стоячи
1. Маковей Олександр
2. Піцун Семен
3. Левічев Іван

 

Категорія сидячи
1. Піцун Семен
2. Азаренко Олександр
3. Кадиров Енвер

 

Окрім змагань з легкої атлетики, для учасників заходу підготували майстеркласи зі штовхання ядра, паравелоспорту (хенд байк), веслування на тренажерах та паралижного спорту. Їх провели провідні параатлети області:

▶ Віктор Легкодух – віцечемпіон світу зі штовхання ядра

▶ Павло Баль – бронзовий призер Паралімпійських Ігор 2024 року з велосипедного спорту

▶ Василь Кравчук – чемпіон Паралімпійських Ігор 2022 року з лижних перегонів

▶ Тарас Радь – чемпіон Паралімпійських ігор та володар Кубку світу з паралижних перегонів та парабіатлону (Тернопіль)

▶ Роман Павлик – багаторазовий чемпіон та призер Паралімпійських Ігор з легкої атлетики

▶ Орися Ільчина – дворазова учасниця Паралімпійських Ігор з параатлетики та штовхання ядра

▶ Орест Волощук – тренер з кросфіту, МСУ з важкої атлетики

 

Вітаємо усіх переможців, призерів і учасників третього етапу Кубка Воїнів – 2024 та дякуємо організаторам і суддям за їхню працю,
а вболівальникам – за підтримку наших ветеранів війни!

 

Разом до Перемоги! Слава Україні! Героям Слава!
Все буде Україна!

Прокрутити вгору