На війні з клятими москалями, боронячи рідну землю, загинув Роман Заєць – випускник ЛДУФК імені Івана Боберського

Чергова сумна звістка, на превеликий жаль, надійшла з фронту: захищаючи рідну Неньку Україну від російсько-фашистських загарбників, на 30-му році життя загинув Роман Миколайович Заєць – випускник 2018 року факультету педагогічної освіти Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, який навчався на кафедрі спортивних та рекреаційних ігор (спортивна спеціалізація – гандбол).

Роман Миколайович Заєць народився 2-го вересня 1995 року в місті Красилів Хмельницької області. Навчаючись у загальноосвітній середній школі, Роман, будучи дуже рухливим хлопцем, захопився спортом і почав займатися гандболом у Красилівській комплексній дитячо-юнацькій спортивні школі ігрових видів спорту. З часом на талановитого хлопця звернули увагу тренери відділення гандболу Броварського вищого училище фізичної культури і Роман отримав пропозицію продовжити навчання та удосконалюватися в спортивній майстерності у цьому закладі освіти. Порадившись з батьками та тренером, він дав згоду і перебрався до Броварів. У 2012 році успішно завершив навчання у БВУФК – здобув атестат про середню освіту.

Згодом Роман Заєць став гравцем команди «СКА-Львів», яка представляла місто Лева у чемпіонаті України з гандболу серед чоловічих команд Суперліги. Паралельно продовжив навчання, поступивши на факультет педагогічної освіти Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, де навчався на кафедрі спортивних та рекреаційних ігор.

Будучи студентом нашого закладу вищої освіти, Роман на клубному рівні продовжував виступати за команду «СКА-Львів», а паралельно грав на студентських змаганнях за збірну ЛДУФК імені Івана Боберського, у якій був одним із лідерів команди. В її складі він у 2015 та 2017 роках ставав бронзовим і срібним призером відповідно Всеукраїнських Універсіад, а також неодноразово виборював «золото» Універсіади Львівщини.

Склавши успішно державні іспити, в 2018 році здобув диплом про вищу освіту. А завершивши спортивну кар’єру гравця, певний час працював за кордоном, але згодом повернувся додому. З початку повномасштабного вторгнення російських окупаційних військ на українську землю, займався волонтерською діяльністю, а в 2024 році став воїном Збройних Сил України. У складі 5-ої Київської окремої штурмової бригади воював на передовій фронту, собою захищав усіх нас і до останнього подиху був вірним військовій присязі та народу України.

Загинув Роман Заєць 27-го вересня поточного року на Донеччині, виконуючи чергове бойове завдання. У Героя залишилися батьки, дружина Анастасія (також випускниця нашого закладу вищої освіти) та син Данило… Поховали Романа Миколайовича в рідному Красилові.

Світла пам’ять і вічна слава справжньому українському Герою!
Слава Україні! Смерть клятим москалям!
Герої не вмирають!

P.S. Ректорат, професорсько-викладацький склад, студенти і випускники та увесь колектив Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського сумують з приводу загибелі Романа Миколайовича Зайця, висловлюють свої щирі співчуття родині Героя, його побратимам, близьким, друзям та розділяють біль непоправної втрати й схиляють голови у глибокій скорботі…

Прокрутити вгору