На війні з клятими москалями, боронячи українську землю, загинув Володимир Калюпін – випускник ЛДУФК імені Івана Боберського

Чергова сумна звістка надійшла з фронту: захищаючи рідну Неньку Україну від російсько-фашистських загарбників, загинув Володимир Сергійович Калюпін – випускник 2014 року факультету фізичної культури і спорту Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, який навчався на кафедрі фехтування, боксу та національних одноборств (спортивна спеціалізація – карате).

Володимир Калюпін народився 21-го квітня 1991 року у місті Борщів Тернопільської області в сім’ї військовослужбовців Сергія Віліновича та Надії Володимирівни Калюпіних. У 2008 році закінчив загальноосвітню школу І–ІІІ ступенів №2 імені Григорія Тютюнник м. Кам’янка-Бузька. Отримавши атестат про середню освіту, Володимир того ж року поступив на навчання на факультет фізичної культури і спорту Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, який успішно закінчив: у 2012 році отримав диплом бакалавра, а в 2014 – спеціаліста.

Впродовж навчання, будучи студентом кафедри фехтування, боксу та національних одноборств, Володимир вирізнявся старанністю та дисциплінованістю – не мав «хвостів» у навчанні, у складі збірної університету з карате гідно виступав на змаганнях обласного та всеукраїнського рівнів. Не можна не відзначити його активну участь в організації та проведенні змагань з карате та різноманітних спортивно-масових заходах згідно з планом роботи нашого закладу вищої освіти.

Також слід сказати про активну політичну та громадську позицію Володимира Калюпіна. Він був учасником Революції Гідності. А після закінчення військової кафедри, одразу вступив до лав Збройних Сил України. Виконував бойові завдання у зоні проведення антитерористичної операції: спершу у складі 51-ї окремої механізованої бригади, а згодом – 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила.

Повернувшись додому, Володимир Сергійович працював у територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки. Але з початком повномасштабного вторгнення проклятих усім демократичним світом москалів-рашистів на українську землю, добровольцем повернувся на фронт. Він зі зброєю в руках боронив рідну країну від окупантів-загарбників на Запорізькому напрямку у складі 65-ї окремої механізованої бригади Сухопутних військ Збройних Сил України. Загинув Володимир Сергійович ще рік тому – 6-го серпня 2023 року, але тільки зараз Героя поховають – такі реалії нашого сьогодення в умовах війни…

Світла пам’ять і вічна слава Володимиру Сергійовичу Калюпіну – справжньому українському Герою!
Слава Україні! Смерть клятим москалям!
Герої не вмирають!

P.S. Ректорат, професорсько-викладацький склад, студенти і випускники та увесь колектив Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського сумують з приводу загибелі Володимира Сергійовича Калюпіна, висловлюють свої щирі співчуття родині Героя, його побратимам, близьким і друзям та розділяють біль непоправної втрати й схиляють голови у глибокій скорботі…

Прощання із Володимиром Сергійовичем Калюпіним та чин похорону відбудуться сьогодні, 5-го серпня. Початок – об 14:00 у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла, а об 14:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають Героя на Личаківському кладовищі.

Прокрутити вгору