На війні з клятими москалями загинув Роман Кравець – випускник ЛДУФК імені Івана Боберського

Чергова сумна звістка надійшла з фронту: захищаючи рідну Неньку Україну від російсько-фашистських загарбників, у суботу, 16-го березня 2024 року, на 48-му році життя загинув Роман Михайлович Кравець – випускник 1998 року спортивного факультету (нині – факультету фізичної культури і спорту) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, який навчався на кафедрі легкої атлетики.

Роман Михайлович Кравець народився 1-го грудня 1976 року в селі Острів Сокальського району Львівської області. Згодом разом з батьками переїхав у Червоноград.

З раннього дитинства серед однолітків вирізнявся високою руховою активністю. Навчаючись у загальноосвітній середній школі №11 м. Червоноград, захопився легкою атлетикою, виконав перший спортивний розряд. Також успішно закінчив й музичну школу. Але любов до спорту взяла гору, тож отримавши атестат про середню освіту, у 1994 році поступив на навчання до Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського на спортивний факультет, був студентом кафедри легкої атлетики.

Роман Михайлович багато років працював учителем фізичної культури, предмету «Захист України» Свірзького ліцею. Та коли кляті москалі 24-го лютого 2022 року розпочали повномасштабну війну проти України, він з перших днів вторгнення зі зброєю в руках став на захист рідної землі на передній лінії фронту.

На превеликий жаль, минулої суботи, 16-го березня нинішнього року, виконуючи чергове бойове завдання на Донеччині, Роман Михайлович Кравець загинув. Герой гідно захищав нашу країну від російського ворога, до останнього подиху боровся за наше світле майбутнє та віддав своє життя за нас, за нашу Неньку Україну…

Поховали Героя у середу, 20-го березня, на кладовищі в його рідному селі Острів, де він народився…

Світла пам’ять і вічна слава справжньому українському Герою!
Слава Україні! Смерть клятим москалям! Герої не вмирають!

P.S. Ректорат, професорсько-викладацький склад, студенти і випускники та увесь колектив Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського сумують з приводу загибелі Романа Михайловича Кравця, висловлюють свої щирі співчуття родині Героя, його побратимам, близьким, друзям, учням і колегам по роботі та розділяють біль непоправної втрати й схиляють голови у глибокій скорботі…

Прокрутити вгору