На юніорському Чемпіонаті України-2024 з класичного пауерліфтингу студенти ЛДУФК здобули сім медалей

Впродовж семи днів, з 26-го квітня по 2-е травня поточного року, в місті Коломия Івано-Франківської області тривали баталії Чемпіонату України-2024 з класичного пауерліфтингу серед юнаків U-18 та юніорів U-23. У складі збірної команди Львівської області учасниками головного змагання року національного рівня для молодих атлетів даних вікових категорій були й студенти кафедри атлетичних видів спорту (завідувач – доктор педагогічних наук Федір Загура) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського.

Учасниками звітного Чемпіонату України 2024 року з класичного пауерліфтингу серед юнаків та юніорів були найсильніші спортсмени з 16-ти областей нашої країни та міста Києва. Студенти нашого закладу вищої освіти, змагаючись у юніорському турнірі U-23, загалом завоювали сім медалей – одну золоту, дві срібні та чотири бронзові.

Зокрема, у ваговій категорії до 105 кг бронзову нагороду в сумі триборства з результатом 700 кг виборов Андрій Галан (на фото вище – на третій сходинці подіуму). Окрім того, студент третього курсу факультету терапії та реабілітації здобув мале «срібло» у присіданнях та зійшов на найвищий щабель медального подіуму, завоювавши «золото» в жимі лежачи.

У ваговій категорії до 120 кг бронзову нагороду до Львова привіз четвертокурсник факультету фізичної культури і спорту Вадим Роздорожний (на фото вище – на другій сходинці подіуму), який зібрав суму триборства 710 кг. За результатами змагань в окремих вправах йому вдалося здобути дві бронзові нагороди – у присіданнях і в тязі становій, а також «срібло» у жимі.

Додамо, що в командному заліку Чемпіонату України 2024 року з класичного пауерліфтингу серед юніорів збірна команда Львівської області посіла друге місце (на фото вище – на другій сходинці подіуму).

Прокрутити вгору