Нагорода знайшла свого Героя: Ярослава Редька нагороджено медаллю «За військову службу Україні»

Указом Президента України №161/2023 від 17-го березня 2023 року Про відзначення державними нагородами України, за особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, сумлінне і бездоганне служіння Українському народові, медаллю «За військову службу Україні» нагороджено солдата Національної гвардії України Редька Ярослава Павловича – випускника Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, який впродовж майже трьох десятків років працював тренером ДЮСШ і за сумісництвом викладачем кафедри водних та неолімпійських видів спорту нашого закладу вищої освіти.

Ярослав Павлович Редько, отримавши атестат про середню освіту, продовжив навчання на факультеті фізичної культури і спорту Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, який успішно закінчив у 1993 році. Навчання поєднував із заняттями спортом, став майстром спорту з веслуванням на байдарках і каное. Отримавши диплом про вищу освіту, розпочав успішно працювати тренером у дитячо-юнацькій спортивній школі. Зокрема, у номінації «Кращий тренер Федерації України з веслування на човнах «Дракон» за підсумками 2021 року посів друге місце. При цьому продовжував успішно виступати й на змаганнях серед ветеранів – у складі львівського СК «Отаман» завоював медалі різного ґатунку, в тому числі й золоті, клубного чемпіонату світу.

З 1994 року Ярослав Павлович працював за сумісництвом й на кафедрі зимових видів спорту нашого закладу вищої освіти, а з 2008 року – на кафедрі водних та неолімпійських видів спорту. Напевно свої знання та спортивний і тренерський досвід він й нині передавав би студентам нашого університету, але з початком повномасштабного вторгнення москалів-рашистів на нашу землю, Ярослав Павлович, як справжній патріот України, пішов на фронт. В одному з боїв отримав поранення. Однак пройшовши лікування та курс реабілітації, продовжив зі зброєю в руках захищати Батьківщину від клятих ординців з московії. Тож свою заслужену нагороду – медаль «За військову службу Україні» – солдат Національної гвардії України Ярослав Редько отримав майже через рік після підписання Президентом Указу про його нагородження. Як кажуть у народі, нагорода нарешті знайшла свого Героя!…

Ректорат, професорсько-викладацький склад, студенти і випускники та увесь колектив Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського вітають Ярослава Павловича з нагородженням медаллю «За військову службу Україні» та щиросердечно бажають Воїну міцного-міцного здоров’я, особистого щастя й родинного затишку, сили духу й бойової міцності, а головне, мирного неба і якомога швидшої та повної Перемоги українського народу над клятим супостатом і, як наслідок, повернення до улюблених тренерської роботи та педагогічно-викладацької діяльності!

Слава Україні! Героям Слава!
Все буде Україна!

Прокрутити вгору