Новий сезон футбольної Першої ліги «Карпати» Мирона Маркевича розпочали з перемоги над ФК «Хуст»

У матчі першого туру чемпіонату України з футболу серед клубів Першої ліги сезону-2023/2024 львівські «Карпати», новим головним тренером яких є один з найавторитетніших вітчизняних фахівців Мирон Маркевич – випускник та Почесний професор Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, у домашній грі на полі стадіону «Україна» з мінімальним рахунком 1:0 обіграли новачка турніру ФК «Хуст».

«Карпати» (Львів) – ФК «Хуст» – 1:0 (1:0)

28 липня. Львів. Стадіон «Україна». Початок – 17:00

Арбітр – Віталій Маляр (Хмельницький).

Асистенти арбітра: Андрій Бахметьєв (Харків), Кирило Хіміченко (Київська область).

Четвертий арбітр – Ярослав Леськів (Львівська обл.).

Спостерігач арбітражу – Олександр Троцюк (Нововолинськ).

«КАРПАТИ»: Кожухар, Порох, Векляк, Сухар (Картушов, 46), Полегенько, Рябов, Клименко (Галенков, 78), Саків, Підлепенець, Чачуа, Іґор Невес Алвес.

Запасні: Ільющенков, Мизюк, Романюк, Долгов, Костенко, Кожанов, Гайдучок, Сидун.

Головний тренер – Мирон Маркевич.

ФК «ХУСТ»: Бєліменко, Іванов, Скиба, Павлич (Петрук, 80), Мердєєв, Вагін, Приходько, П. Луців, В. Луців (Станкович, 87), Борисенко, М. Пилип (Фляшко, 63).

Запасні: Рябенко, Шевчук, Колчін, Р. Пилип, Диянчук.

Головний тренер – Володимир Циткін.

Гол: Підлепенець, 23.

Попередження: Порох, 4, Іґор, 73, Рябов, 75 – Мердєєв, 5, 37, Павлич, 26, П. Луців, 45+1, Фляшко, 68, 76.

Вилучення: Мердєєв, 37 (друге попередження), Фляшко, 76 (друге попередження).

Обидві команди розпочали поєдинок обережно. «Карпати» володіли ініціативою і створювали моменти біля воріт суперника. Спочатку намагався завдати удару Євген Підлепенець, але не зміг дотягнутися до м’яча. Згодом пробивав Артур Рябов з-за меж штрафного майданчика, однак не влучив у площину воріт.

На 23-й хвилині матчу «Карпати» відкрили рахунок. Підлепенець отримав передачу від Іґора, обіграв кількох опонентів і завдав влучного удару по воротах Арсена Бєліменка – 1:0.

«Зелено-білі леви» після забитого м’яча продовжували діяти першим номером і позиційно атакувати. Спочатку зі штрафного Тарас Саків влучив у поперечку, а згодом Амбросій Чачуа, який вищу освіту здобув у ЛДУФК імені Івана Боберського, не реалізував кілька моментів. А на 37-й хвилині гравець «Хуста» Вадим Мердєєв отримав другу жовту картку та був вилучений з поля – гості залишились вдесятьох.

На початку другого тайму команди обмінялись небезпечними моментами. Нападник закарпатців Петро Луців влучив у поперечку після удару з 20-ти метрів. А Підлепенець відповів у наступній атаці своїм моментом. Карпатівець намагався пробити з хорошої позиції, однак його спробу заблокували захисники суперника.

На 76-й хвилині матчу «Хуст» залишився вдев’ятьох. Михайло Фляшко за 14 хвилин перебування на футбольному полі отримав дві жовті картки та передчасно покинув поле. «Зелено-білі леви» мали ще чимало нагод для того, щоб подвоїти перевагу над суперником, але не змогли реалізувати свої моменти і матч у підсумку завершився їхньою перемогою з мінімальним рахунком 1:0.

ФУТБОЛ. ПЕРША ЛІГА СЕЗОНУ2023/2024. ГРУПА «А». 1й ТУР

27 липня (четвер)

«Буковина» (Чернівці) – «Нива» (Тернопіль) – 0:1
Гол: Хруставка (32).

28 липня (п’ятниця)

«Нива» (Бузова) – «Агробізнес» (Волочиськ) – 2:1
Голи: Книш (9), Паламар (64) – Равлик (27).

«Карпати» (Львів) – ФК «Хуст» – 1:0
Гол: Підлепенець (23).

29 липня (субота)

«Прикарпаття» (Івано-Франківськ) – «Поділля» (Хмельницький) – 1:1
Голи: Хома (8) – Василенко (32).

«Металіст» (Харків) – «Епіцентр» (Кам’янець-Подільський) – 0:1
Гол: Стень (68).

Прокрутити вгору