НСК «Скіф» ЛДУФК 19-го жовтня прийматиме третій, заключний етап IV Кубку Воїнів – 2024

У суботу, 19-го жовтня поточного року, відбудеться третій, заключний етап IV Кубку Воїнів – 2024. Майбутні змагання прийматиме навчально-спортивний комплекс «Скіф» (м. Львів, вул. Черемшини, 17) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, який є одним з співорганізаторів проєкту, започаткованого командою Управління молоді та спорту Львівської обласної державної адміністрації.

Змагання третього етапу складатимуться з трьох легкоатлетичних дисциплін (біг на 100 м, біг на 400 м, штовхання ядра), а також майстеркласів з велоспорту (хендбайк), штовхання ядра, заняття на веслувальному та лижному концептах.

До проведення майстеркласів та змагань запрошені: чемпіон світу зі штовхання ядра Віктор Легкодух, бронзовий призер Паралімпійських Ігор 2024 року з велосипедного спорту Павло Баль, бронзовий призер Паралімпійських Ігор 2022 року з лижних перегонів Василь Кравчук, багаторазовий чемпіон та призер Паралімпійських Ігор з легкої атлетики Роман Павлик, дворазова учасниця Паралімпійських Ігор з параатлетики та штовхання ядра Орися Ільчина.

Кубок Воїнів – це щорічні відкриті обласні змагання з адаптивних видів спорту, які є частиною екосистеми «Ліга Нескорених», що передбачає проведення комплексу заходів та ініціатив, спрямованих на психологічну, ментальну та фізичну реабілітацію (абілітацію) військовослужбовців та ветеранів війни засобами фізичної культури і спорту.

Кубок Воїнів був започаткований у 2021 році з ініціативи однодумців-ветеранів АТО, чемпіонів та призерів Ігор Нескорених Дмитра Сидорука, Романа Панченка, Сергія Шимчака та Павла Лучківа.

Наш заклад вищої освіти має за честь з командою Управління молоді та спорту Львівської ОДА відтоді і досі бути співорганізаторами цього заходу та масштабувати його у 2024 році в змагання національного рівня.

Зазначимо, Кубок Воїнів-2024, згідно з Регламентом, цьогоріч проводиться вчетверте і складається з трьох етапів. Нагадаємо, у червні на базі Академії настільного тенісу Віктора Дідуха (с. Андріївка, Золочівського району Львівської області) відбувся перший етап – змагання з настільного тенісу, шахів та шашок. На початку вересня були змагання зі стрільби з лука, а зараз триває реєстрація на третій, завершальний етап.

Додамо, що кількість місць обмежена, а реєстрація обов’язкова
ЗА ПОСИЛАННЯМ

Прокрутити вгору