Олег Федор долучився до перемоги олімпійської збірної України з футболу в фіналі міжнародного турніру у Франції

Олімпійська збірна України U-23 з футболу напередодні, 16-го червня, зіграла фінальний поєдинок на Міжнародному турнірі у Франції – Tournoi Maurice Revello. У своєму заключному матчі із командою Кот-д’Івуар U-20 підопічні Руслана Ротаня здобули перемогу, краще виконавши післяматчеву серію пенальті з рахунком 5:4 (ігровий час – 2:2). Зі стартових хвилин гри у складі «синьо-жовтих» на поле вийшов Олег Федор – студент третього курсу кафедри футболу (завідувач – доцент Ігор Лапичак) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, який на клубному рівні виступає за «Рух».

Україна U-23 – Кот-д’Івуар U-20 – 2:2 (2:1), пенальті – 5:4

16 червня. Салон-де-Прованс (Франція). Stade d’Honneur Marcel Roustan. Початок – 19:15

Арбітр – Міріам Маркотт (Канада).

УКРАЇНА U23: Фесюн, Крупський, Салюк, Батагов, Мартинюк, Велетень (Сігеєв, 71), Рубчинський (Кучерявий, 87), Шостак (Очеретько, 56), Хлань, Федор (Ярмолюк, 46), Сікан (Краснопір, 56).

Запасні: Єрмаков, Павлюк, Синчук.

Головний тренер – Руслан Ротань.

КОТДІВУАР U20: Конан, Зогбе, Сімпоре, Агнікой, В. Конате, О. Куассі, У. Конате, М. Коне (Джіре, 84), А. Конате (к), Вава (Гудусс, 71), Вотро (Ш. Коне, 90+8).

Запасні: К. Куассі, Думбія, Сіака, Н’Гессан, Белла, Кулібалі, Туре.

Головний тренер – Лассіна Дао.

Голи: Шостак (7), Хлань (31) – Вотро (45+3, 59).

Серія пенальті: А. Конате – 0:1, Хлань – 0:1 (воротар), Гудусс – 0:2, Сігеєв – 1:2, О. Куассі – 1:2 (повз ворота), Кучерявий – 2:2, У. Конате – 2:3, Краснопір – 3:3, Агнікой – 3:4, Ярмолюк – 4:4, Зогбе – 4:4 (воротар), Батагов – 5:4.

Попередження: Мартинюк (22), Велетень (68) — В. Конате (9), М. Коне (73).

Нагадаємо, у груповому раунді міжнародного турнірі у Франції – Tournoi Maurice Revello – підопічні Руслана Ротаня почергово обіграли Індонезію U-20 (3:0), Італію U-21 (4:0), Панаму U-23 (2:0) та Японію U-19 (2:1), після чого отримали п’ять днів на підготовку до фіналу. Напередодні, 16-го червня поточного року, в місті Салон-де-Прованс «синьо-жовті» боролися за перше місце з командою Кот-д’Івуару U-20.

Першими момент створили африканці – Абдраман Конате пробив над поперечиною. А на 7-й хвилині Шостак після закидання з глибини обікрав візаві й відкрив рахунок у матчі – 1:0. У суперників був непоганий момент, але Оділон Куассі схибив після кутового. На 26-й хвилині вже Сікан перевірив кіпера ударом зі штрафного. Згодом Сікан організував гол для Хланя, забравши м’яч у захисників і віддавши партнеру на порожні ворота – 2:0.

До перерви івуарійці кілька разів небезпечно пробили повз ворота Фесюна. У підсумку їхній тиск приніс дивіденди, і в компенсований час Вотро замкнув простріл партнера, скоротивши відставання до одного влучного удару – 2:1.

На старті другого тайму африканці знову пішли вперед, створили кілька напівмоментів, на що наші хлопці відповіли небезпечним ударом Салюка в площину після кутового. Потім убивчий шанс не використав Краснопір, а в наступній атаці івуарійці зрівняли рахунок. Після перехоплення біля нашого штрафного комбінацію завершив Вотро, який у такий спосіб оформив «дубль» – 2:2.

Надалі гра розбилася на відрізки із численними паузами. На кінцівку матчу в обох команд уже не вистачало сил, проте моменти виникали. В одному з епізодів Фесюну довелося виручати після удару Гудусса. «Синьо-жовті» відповіли ударом Ярмолюка з меж штрафного, який встигли заблокувати.

Основний час завершився нічиєю – 2:2, а в серії пенальті сильнішою, а точніше більш влучною виявилася збірна України – 5:4. Тож «синьо-жовті» здобувають перше місце на міжнародному турнірі у Франції – Tournoi Maurice Revello.

МІЖНАРОДНИЙ ТУРНІР TOURNOI MAURICE REVELLO2024

4 – 16 червня. Франція

СТИКОВІ МАТЧІ

14 червня (п’ятниця)

Матч за 9-те місце
Південна Корея – Індонезія – 2:1

Матч за 7-ме місце
Саудівська Аравія – Панама – 1:1, пенальті – 3:4

Матч за 5-те місце
Мексика – Японія – 1:3

 

16 червня (неділя)

Матч за 3-тє місце
Італія – Франція – 1:0

Фінал
Україна – Кот-д’Івуар – 2:2, пенальті – 5:4

 

За матеріалами сайту УАФ

Прокрутити вгору