Олег Федор у складі олімпійської збірної України з футболу відзначився голом у ворота Парагваю в останній контрольній грі перед стартом «синьо-жовтих» на Іграх-2024

Напередодні, 18-го липня поточного року, олімпійська збірна України з футболу в межах підготовки до Ігор-2024 у Франції провела другий, заключний товариський поєдинок. Суперником підопічних Руслана Ротаня була олімпійська збірна Парагваю. В підсумку гра завершилася бойовою нічиєю з рахунком 2:2. Зазначимо, що другий гол у складі української команди забив студент четвертого курсу кафедри футболу (завідувач – доцент Ігор Лапичак) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, який на клубному рівні грає за львівський «Рух».

Україна U-23 – Парагвай U-23 – 2:2 (1:0)

18 липня. Ажетмо (Франція). Стадіоні «Алан Лансамен». Початок – 19:30

УКРАЇНА U23: Фесюн, Мартинюк (Сич, 76), Таловєров (Павлюк, 67), Салюк, Крупський, Рубчинський (Сігеєв, 76), Михайленко, Криськів (Федор, 63), Хлань (Велетень, 76), Брагару (Очеретько, 63), Сікан (Краснопір, 63).

Голи: Хлань (31), Федор (83) – Парзаюк (86), Марсело Фернандес (89).

Нереалізовані пенальті: Марсело Перес (40), Марсело Фернандес (51).

Попередження: Криськів (58), Павлюк (90+2).

Олімпійська збірна України з футболу, в межах підготовки до ХХХІІІ Літніх Олімпійських Ігор-2024 у Франції, вчора, 18-го липня, провела свій останній товариський поєдинок. Генеральну репетицію перед стартом олімпійського турніру підопічні Руслана Ротаня провели проти команди Парагваю, яка також виборола олімпійську ліцензію. Матч відбувся в аквітанському місті Ажетмо на стадіоні «Алан Лансамен».

Як і минулої неділі, 14-го липня, в протистоянні з олімпійською збірною Єгипту, коли було зафіксовано нічию з рахунком 1:1, спаринг переможця не виявив – знову суперниками підписали мирову, але тепер більш результативну – 2:2.

Рахунок на 31-й хвилині відкрив Хлань після передачі Михайленка. Згодом, наприкінці першого тайму й на початку другого, голкіпер «синьо-жовтих» Фесюн парирував два пенальті. Під завісу гри, саме на 83-й хвилині, подвоїв перевагу «синьо-жовтих» четвертокурсник факультету фізичної культури і спорту нашого закладу вищої освіти Федор, якому асистував Очеретько.

Коли рахунок став 2:0, грати залишалося хвилин десять разом з компенсованим арбітром ігровим часом. Тож, здавалося, що українська збірна близька до перемоги. Утім, на жаль, на останніх хвилинах наша команда все ж втратила перемогу, пропустивши двічі впродовж чотирьох хвилин. В підсумку фінальний свисток зафіксував бойову нічию – 2:2.

Сьогодні, 19-го липня, в першій половині дня гравців олімпійської збірної України пройшли відновлювальні процедури, а по обіді «синьо-жовті» вирушать до Ліона. Там до команди приєднається Батагов, і колектив розпочне вже безпосередню підготовку до стартового матчу Ігор-2024, з Іраком, який відбудеться у середу, 24-го липня, саме в Ліоні. Початок гри – о 20:00 за київським часом.

 

За матеріалами сайту УАФ

Прокрутити вгору