Олег Федор у складі збірної України готується до Олімпійських Ігор-2024

У вівторок, 9-го липня поточного року, в Франції розпочався заключний навчально-тренувальний збір олімпійської збірної України з футболу, яка готується до свого дебютного виступу на головному змаганні планетарного рівня – ХХХІІІ Літніх Олімпійських Іграх-2024, які відбудуться з 24-го липня по 11-те серпня поточного року в Парижі. До табору «синьо-жовтих» запрошено й студента четвертого курсу кафедри футболу (завідувач – доцент Ігор Лапичак) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, який на клубному рівні грає за львівський «Рух».

Підготовка олімпійської збірної України до футбольного турніру літніх Ігор-2024, який відбудеться на зелених полях Франції, вийшла на фінішну пряму. У понеділок, 8-го липня, основна група гравців олімпійської збірної України прибула до аквітанського містечка Сен-Поль-ле-Дакс, де в спортивному комплексі Plaine des Sports триватиме підготовка до Ігор-2024.

У вівторок, 9-го липня, відбулося перше тренування, 10-го та 11-го буде по два заняття, далі заплановано по одному. У таборі працюють наразі 19 виконавців, очікують лише трьох – Ігоря Краснопіра, Олексія Сича та Арсенія Батагова.

Крім того, відбудуться й два спаринги. Перший товариський поєдинок, проти олімпійської збірної Єгипту, команда Руслана Ротаня проведе у неділю, 14-го липня. Початок – о 18:30 за місцевим часом (19:30 за київським) на одному з полів Plaine des Sports.

Друга гра, проти олімпійської збірної Парагваю, відбудеться четвер, 18-го липня (початок – о 19:30 за Києвом), також в аквітанському містечку, Ажетмо, на стадіоні «Алан Лансамен».

СКЛАД ОЛІМПІЙСЬКОЇ ЗБІРНОЇ УКРАЇНИ:

Воротарі: Яків Кінарейкін («Дніпро-1» Дніпро), Кіріл Фесюн («Шахтар» Донецьк), Георгій Єрмаков («Олександрія» Олександрія);

Захисники: Максим Таловєров (ЛАСК, Австрія), Арсеній Батагов («Зоря» Луганськ), Ілля Крупський, Євген Павлюк (обидва – «Ворскла» Полтава), Олександр Мартинюк («Олександрія» Олександрія), Олексій Сич («Рух» Львів), Володимир Салюк («Чорноморець» Одеса);

Півзахисники: Максим Хлань («Лехія», Польща), Валентин Рубчинський («Дніпро-1» Дніпро), Артем Шулянський («Олександрія» Олександрія), Максим Брагару, Микола Михайленко (обидва – «Динамо» Київ), Владислав Велетень («Колос» Ковалівка), Олег Федор («Рух» Львів), Дмитро Криськів, Кирило Сігеєв, Олег Очеретько (усі – «Шахтар» Донецьк);

Нападники: Ігор Краснопір («Рух» Львів), Данило Сікан («Шахтар» Донецьк).

Нагадаємо, 20-го березня Україна дізналася суперників на футбольному турнірі Олімпіади-2024. Перебуваючи в четвертому кошику, вона отримала в опоненти по групі -В- Аргентину, Марокко та третю команду Азії, якою в підсумку виявився Ірак. Свої матчі квартету «синьо-жовті» проведуть 24-го, 27-го й 30 липня.

ХХХІІІ ЛІТНІ ОЛІМПІЙСЬКІ ІГРИ2024. ЧОЛОВІЧИЙ ФУТБОЛЬНИЙ ТУРНІР

Група А: Франція, США, Гвінея, Нова Зеландія.

Група В: Аргентина, Марокко, Ірак, Україна.

Група С: Узбекистан, Іспанія, Єгипет, Домініканська Республіка.

Група D: Японія, Парагвай, Малі, Ізраїль.

 

КАЛЕНДАР ГРУПИВ

24.07.2024 (середа)

Аргентина – Марокко
(16:00, Сент-Етьєн)

Ірак – Україна
(20:00, Ліон)

 

27.07.2024 (субота)

Аргентина – Ірак
(16:00, Ліон)

Україна – Марокко
(18:00, Сент-Етьєн)

 

30.07.2024 (вівторок)

Україна – Аргентина
(18:00, Ліон)

Марокко – Ірак
(18:00, Ніцца)

Час початку матчів – київський

 

Зазначимо, що дві найкращі команди групи -В- за сіткою виходять на представників групи А, в якій гратимуть Франція, США, Гвінея, Нова Зеландія.

Також нагадаємо, що формат олімпійського турніру традиційний: боротьба в чотирьох групах по чотири команди, по дві найсильніші виходять у плей-оф, потім – чвертьфінали, півфінали, матч за третє місце й фінал (9-го серпня, Париж, «Парк де Пренс»).

Нагадаємо, що минулого літа, перемігши Францію (3:1) у чвертьфінальному матчі Євро-2023 (U-21) і здобувши путівку до півфіналу, наша команда досягла історичного успіху – виборола для країни право вперше виступити на футбольному турнірі Олімпіади. Разом з Україною ліцензії на літні Ігри-2024 від Європи в цій дисципліні через молодіжне Євро-2023 здобули збірні Іспанії та Ізраїлю.

Учасники чоловічого футбольного турніру Олімпійських ігор 2024 року змагатимуться в період із 24-го липня до 9-те серпня в семи містах Франції: Парижі, Марселі, Ліоні, Бордо, Сент-Етьєні, Ніцці та Нанті. У змаганнях, згідно з регламентом, можуть узяти участь 18 гравців, які народилися після 1-го січня 2001 року. Утім, кожна команда може внести до заявки трьох футболістів, які старші цього віку.

Загалом у турнірі візьмуть участь 16 збірних: Франція – як господар, три команди представлятимуть Європу (Україна, Іспанія, Ізраїль), три – Африку (Марокко, Єгипет, Малі), три – Азію (Японія, Узбекистан, Ірак), дві – Південну Америку (Парагвай, Аргентина), дві – зону КОНКАКАФ (США, Домініканська Республіка), одна – Океанію (Нова Зеландія), також до них приєднався переможець міжконтинентального плей-оф (Гвінея).

 

За матеріалами сайту УАФ

Прокрутити вгору