Олексій Гуцуляк зіграв за «Дніпро-1» у матчі-відповіді Ліги чемпіонів УЄФА проти грецького «Панатінаїкоса»

Футболісти «Дніпра-1» напередодні, 1-го серпня, зіграли поєдинок у відповідь другого кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів УЄФА сезону-2023/2024. У столиці Греції Афінах їхнім суперником був тамтешній «Панатінаїкос». У складі дніпрян в звітній зустрічі грав півзахисник Олексій Гуцуляк – випускник кафедри футболу (завідувач – доцент Ігор Лапичак) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського.

«Панатінаїкос» (Афіни, Греція) – «Дніпро-1» (Дніпро, Україна) – 2:2 (1:1)

1 серпня. Афіни. Стадіон «Арена Апостолоса Ніколаїдіса. Початок – 20:30

Арбітр – Бастіан Данкерт (Німеччина).

Асистенти арбітра: Домінік Шаал, Маркель Унгер (Німеччина).

Четвертий арбітр: Даніель Шлагер (Німеччина).

«ПАНАТІНАЇКОС»: Бріньйолі, Коцірас, Єдвай, Магнуссон, Хуан Карлос, Перес, Джурічіч (Клянгайслер, 79), Вілена (Чокай, 66), Паласіос (Манчіні, 46), Шпорар (Йоаннідіс, 79), Бернард (Вербіч, 90).

Запасні: Ксенопулос, Ваяннідіс, Зека, Сідерас, Младеновіч.

Головний тренер – Іван Йованович.

«ДНІПРО1»: Волинець (Кінарейкін, 36), Пасіч, Адамюк, Сарапій (Сваток, 57), Каплієнко (Танчик, 69), Бабенко, Бланко, Мірошніченко, Піхальонок (Когут, 69), Рубчинський (Гуцуляк, 69), Довбик.

Запасні: Валеф, Пуріта, Горін, Гаджієв, Горбунов, Ківінда.

Головний тренер – Олександр Кучер.

Голи: Шпорар (15, 70) – Довбик (24), Сарапій (54).

Попередження: Паласіос (45+2), Чокай (90+5) – Бланко (20), Кучер (41, не на полі), Рубчинський (43), Піхальонок (55), Когут (87).

Вилучення: Танчик (75).

Перший матч – 3:1

Тиждень тому в словацьких Кошицях українці поступилися грекам з рахунком 1:3, тож в Афінах, на переповненій Арені Апостолоса Ніколаїдіса мали непросте завдання, яке ускладнювалося тим, що напередодні гри команду Олександра Кучера струснули суттєві кадрові проблеми. Утім, був і позитив – після травми повернувся Піхальонок.

Початок матчу-відповіді залишився за господарями, які на 15-й хвилині вийшли вперед. Після закидання Єдвая з глибини Волинець та Адамюк не розібралися в ситуації, а Шпорар перекинув кіпера – 1:0. Попри це, дніпряни досить швидко зрівняли рахунок завдяки майстерності Довбика, який накрутив кількох візаві та з гострого кута пробив Бріньйолі – 1:1.

Гості продовжили шукати щастя біля чужих воріт. Так, у площину пробив Рубчинський, а Довбик навіть відправив м’яч у сітку, проте в попередній фазі атаки Бланко зіграв рукою, тож гол не зарахували. А незадовго до цього травми зазнав голкіпер «Дніпра-1» Волинець, при цьому він не дозволив Паласіосу себе переграти. Його змінив Кінарейкін, який невдовзі виручив після удару Шпорара з убивчої позиції. У доданий до першого тайму час команди обмінялися небезпечними ударами Єдвая та Пасіча після стандартів.

По перерві Бріньйолі виручив господарів після ударів Бланко та Сарапія. Греки відповіли кількома гострими контратаками, але без завершення. А на 54-й хвилині «Дніпро-1» наблизився до мети – після подачі Мірошніченка з кутового Сарапій головою відправив м’яч у сітку – 1:2. Утім, на 70-й хвилині Шпорар оформив «дубль», скориставшись передачею Джурічіча, який миттю раніше ввійшов до штрафного й переграв Сватка. Більше того, невдовзі українці залишилися в меншості – червону картку перед собою побачив Танчик. За таких умов греки утримали комфортний для них результат – 2:2.

Додамо, що «Панатінаїкос» у третьому раунді кваліфікації Ліги чемпіонів зіграє з французьким «Марселем» Руслана Маліновського. Своєю чергою «Дніпро-1» виступить на тій самій стадії, але в Лізі Європи, де його суперником буде чеська «Славія». Українці перший поєдинок проведуть у Празі 10-го серпня, а другий – у Кошицях 17-го серпня.

Прокрутити вгору