Олексій Гуцуляк зіграв за збірну України з футболу в матчі четвертого туру Ліги націй сезону-2024/2025 проти команди Чехії

Напередодні, 14-го жовтня поточного року, національна збірна України з футболу на полі стадіону «Тарчинський Арена» у польському місті Познань зіграла внічию в номінально домашній грі четвертого туру групи В1 Ліги націй УЄФА сезону-2024/2025 проти команди Чехії. У стартовому складі «синьо-жовтих» у лінії півзахисту вийшов на звітний поєдинок Олексій Гуцуляк – випускник кафедри футболу (завідувач – доцент Ігор Лапичак) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, який на клубному рівні грає за «Полісся» з Житомира.

Україна – Чехія – 1:1 (0:1)

14 жовтня. Вроцлав. Стадіон «Тарчинський Арена». Початок – 21:45

Арбітр – Гульєрмо Куадра (Іспанія).

Асистенти арбітра: Гуадалупе Поррас Аюсо та Іньїго Прієто (обидва – Іспанія).

Четвертий арбітр – Мігель Анхель Ортіс Аріас (Іспанія).

УКРАЇНА: Трубін, Конопля (Тимчик, 80), Таловєров, Забарний, Матвієнко, Степаненко (к) (Калюжний, 64), Гуцуляк (Зубков, 22), Судаков, Шапаренко (Криськів, 64), Мудрик, Довбик (Яремчук, 80).

Запасні: Бущан, Михайліченко, Сваток, Буяльський, Назаренко, Ванат.

Головний тренер – Сергій Ребров.

ЧЕХІЯ: Коварж, Вітик, Крейчі, Боржил (Змрзлий, 70), Цоуфал, Соучек (к), Черв, Провод (Гложек, 58), Черний (Лінгр, 58), Хорий (Климент, 70), Шульц (Кухта, 90+1).

Запасні: Кінський, Єдлічка, Гранач, Чванчара, Кушей, Калвах, Крал.

Головний тренер – Іван Гашек.

Голи: Довбик (53, пенальті) – Черв (18).

Попередження: Криськів (76) – Хорий (64), Черв (89), Климент (90+3), Лінгр (90+5).

Національна збірна України з футболу продовжила виступ у Лізі націй сезону-2024/2025 поєдинком проти команди Чехії у Вроцлаві. Нагадаємо, підопічні Сергія Реброва стартували в турнірі з поразок від Албанії (1:2) та Чехії (2:3), а чотири дні тому здолали Грузію (1:0). Тепер наша команда вдруге протистояла чехам, проводячи номінально домашню гру в польському Вроцлаві.

У стартовому складі «синьо-жовтих» була лише одна перестановка – Степаненко замість Калюжного. Через пошкодження покинув розташування команди Різник, а поза заявкою на гру залишилися Бондар і Кабаєв.

На старті зустрічі опоненти обмінялися моментами – Шапаренко замкнув простріл Мудрика ударом повз ціль, а Шульц змусив Трубіна виручати нашу збірну. На певний проміжок часу ініціативою заволоділи чехи, вище воріт пішов удар Черного. На 18-й хвилині підопічні Івана Гашека вийшли вперед – після кутового м’яч відскочив до Черва, а той поцілив у лівий нижній кут – 0:1. У цьому епізоді пошкодження отримав випускник нашого університету Гуцуляк, якого замінив Зубков.

Надалі українці провели кілька класних атак, але без завершальних ударів. Чехи пробивали здалеку, але неточно. У «синьо-жовтих» активним був Мудрик, і на 43-й хвилині Михайло впустив гольову нагоду, коли відтер візаві у штрафному, але пробив у руки Коваржу. До перерви м’яч вдруге побував у воротах Трубіна – Вітик зіграв на добиванні після удару Хорого й сейву Анатолія, але при цьому перебував у невеличкому офсайді.

На початку другого тайму збірна України зрівняла рахунок: Крейчі в боротьбі з Коноплею зіграв рукою у власному штрафному, а Довбик спокійно реалізував пенальті – 1:1.

Наступного удару в площину воріт довелося чекати до 77-ї хвилини, коли Климента вивели на ударну позицію, але Трубін врятував ворота своєї команди. Пізніше Зубков приклався зі штрафного – Коварж зумів зреагувати. Після цього неточними спробами відмітилися Яремчук, Матвієнко й Мудрик.

У підсумку команди не виявили переможця – 1:1. Після чотирьох турів збірна України посідає останню сходинку у своєму квартеті.

Додамо, що Олексія Гуцуляка, якого одразу після прикрого епізоду на 18-й хвилині, було доставлено в один з шпиталів Вроцлава, пройшов усі необхідні медичні процедури. Після проведення повного обстеження лікарі зафіксували струс мозку. Сам Олексій почувається добре. Як інформує офіційний сайт УАФ, півзахисник повернеться до України вже незабаром, окремо від інших збірників.

ФУТБОЛ. ЛІГА НАЦІЙ УЄФА2024/2025. ГРУПА В1

РЕЗУЛЬТАТИ ЗІГРАНИХ МАТЧІВ

1-й тур
7 вересня 2024 року

Грузія – Чехія – 4:1
Україна – Албанія – 1:2

 

2-й тур
10 вересня 2024 року

Албанія – Грузія – 0:1
Чехія – Україна – 3:2

 

3-й тур
11 жовтня 2024 року

Чехія – Албанія – 2:0
Україна – Грузія – 1:0

 

4-й тур
14 жовтня 2024 року

Грузія – Албанія – 0:1
Україна – Чехія – 1:1

 

ПОТОЧНА ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ

1. Чехія – 7 очок (м’ячі 7–7)
2. Грузія – 6 (5–3)
3. Албанія – 6 (3–4)
4. Україна – 4 (5–6)

 

КАЛЕНДАР РЕШТИ МАТЧІВ

5-й тур
16-го листопада

Грузія – Україна
Албанія – Чехія

 

6-й тур
19-го листопада

Чехія – Грузія
Албанія – Україна

Прокрутити вгору