Олексій-Олег Бубела та Іван Каратник – переможці Всеукраїнського турніру з бадмінтону серед працівників ЗВО. Мар’ян Пітин і Андрій Калічак – бронзові призери (Фото)

У неділю, 13-го жовтня поточного року відбувся «Відкритий Всеукраїнський турнір з бадмінтону серед науково-педагогічних працівників закладів вищої освіти – 2024». Змагання гостинно прийняла база спортивного комплексу Львівського Національного університету імені Івана Франка (вул. Черемшини, 31). Серед учасників звітного спортивного дійства була й команда викладачів Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського.

Організаційний комітет очолювали професорка Оксана Шукатка (завідувачка кафедри фізичного виховання та спорту ЛНУ імені Івана Франка, докторка педагогічних наук), доцент Орест Стефанишин (відповідальний за спортивну роботу ЛДУФК імені Івана Боберського, доцент кафедри зимових видів спорту, заслужений тренер України), доцент Валерій Мельник (завідувач кафедри спортивних та рекреаційних ігор ЛДУФК імені Івана Боберського, кандидат наук з фізичного виховання і спорту) та Галина Коломоєць (голова комісії шкільного та студентського бадмінтону при Раді Федерації бадмінтону України). Змагання проходили в парній категорії з бадмінтону та ейрбадмінтону.

У ЗМАГАННЯХ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ 16 КОМАНД З 10ти ЗАКЛАДІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ
(на фото вище):

Львівський державний університет фізичної культури імені Івана Боберського

▶ Львівський національний університет імені Івана Франка

▶ Національна академія сухопутних військ імені Гетьмана Петра Сагайдачного, м. Львів

▶ Національний університет «Львівська Політехніка»

▶ Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка

▶ Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника, м. Івано-Франківськ

▶ Хмельницький національний університет

▶ Вінницький національний технічний Університет

▶ Донецький національний університет імені Василя Стуса

▶ Кременецька обласна гуманітарно-педагогічна академія імені Тараса Шевченка

Фіналісти змагань (зліва направо) – Олег Бубела, Іван Каратник, Сергій Романчук, Олег Небожук

В парній категорії четвірка призерів визначилася такою: перше місце виборола перша команда Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського у складі Олексія-Олега Бубели (завідувач кафедри гімнастики, доцент, кандидат наук з фізичного виховання і спорту) та Івана Каратника (доцент кафедри спортивних та рекреаційних ігор, кандидат наук з фізичного виховання і спорту), яка у фіналі в запеклій боротьбі у трьох сетах обіграла першу команду Національної академії сухопутних військ імені Гетьмана Петра Сагайдачного у складі Сергія Романчука і Олега Небожука з рахунком 2:1 (20:22; 21:18; 21:11).

Команди-фіналісти з суддею гри Дмитром Щербатюком (по середині)

Третє місце розділили команди Вінницького Національного технічного університету (склад команди – Сергій Павлов і Сергій Петренко) та Національного університету «Львівська Політехніка» (склад команди – Юрій Рашкевич і Володимир Гелетій).

Мар’ян Пітин, Галина Коломоєць, Оксана Шукатка, Олег Бубела, Іван Каратник
(справа наліво)

Переможцями та призерами в ейрбадмінтоні стали: перше місце – Кременецька обласна гуманітарно-педагогічна академія імені Тараса Шевченка (склад команди – Микола Божик та Василь Довгаль); друге місце – друга команда Національної академії сухопутних військ імені Гетьмана Петра Сагайдачного (склад команди – Ярослав Панькевич та Максим Бабич); третє місце розділили друга команда Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського у складі Андрія Калічака (працівник відділу міжнародних зв’язків) і Мар’яна Пітина (в.о. проректора з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків, професор, доктор наук з фізичного виховання і спорту) та друга команда Хмельницького національного університету (склад команди Анатолій Ребрина та Юрій Дутчак).

Бронзові призери ейрбадмінтону – Андрій Калічак і Мар’ян Пітин
(зліва та справа відповідно)

На корті співорганізатори турніру, викладачі ЛНУ імені Івана Франка – Віра Мудра і Любов Бенцак
(зліва та справа відповідно)

Крім медалей та кубків Галиною Коломоєць було вручено грамоти Федерації бадмінтону України та грамоти Державної наукової установи «Інституту модернізації змісту освіти» за особистий внесок та з нагоди Дня працівника освіти України (на фото нижче).

Велика подяка Вікторії Мирошніковій та Дмитру Щербатюку – студентам факультету фізичної культури і спорту ЛДУФК імені Івана Боберського, які допомагали в організації та суддівстві змагань.

Суддя Вікторія Мирошнікова, суддя міжнародної категорії Вікторія Моторна і Оксана Шукатка
(зліва направо відповідно)

Прокрутити вгору