Юлія Джима та Олена Городна змагатимуться на літньому чемпіонаті світу-2024 з біатлону в Естонії

Упродовж чотирьох днів, з 22-го по 25-е серпня поточного року, в естонському Отепяя відбудеться літній чемпіонат світу 2024 року з біатлону. У складі збірної України спортивну честь синьо-жовтого прапора на планетарному форумі стріляючих лижників захищатимуть загалом 27 біатлоністів. Серед них й дві представниці кафедри зимових видів спорту (завідувач – доцент Андрій Казмірук) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського – випускниця магістратури Юлія Джима та студентка четвертого курсу факультету фізичної культури і спорту Олена Городна (на верхньому та нижньому фото відповідно).

В естонському Отепяя сьогодні, 22-го серпня, стартує чемпіонату світу з літнього біатлону 2024 року. Збірна України на перший офіційний старт нового сезону-2024/2025 традиційно відправила представницький склад, до якого увійшли майже усі найсильніші біатлоністи та біатлоністки основного складу національної команди. Виключенням, на жаль, стала Ірина Петренко, яка нещодавно під час тренування зламала ногу і вибула з тренувального процесу на час лікування та відновлення. Замість неї на світовий форум заявлено Лілію Стеблину.

Упродовж чотирьох днів, з 22-го по 25-те серпня, медалі буде розіграно в суперспринтах та спринтах в усіх категоріях спортсменів, а також в гонках переслідування (юніори і юніорки) та мас-стартах (чоловіки та жінки).

Стартують змагання сьогодні, 22-го серпня, з експериментального формату кваліфікацій суперспринту серед юніорів та юніорок. Зазначимо, що на цьому чемпіонаті для змагань ввели незвичний формат кваліфікації, зважаючи на велику кількість заявлених спортсменів. Буде проведено по чотири кваліфікаційних заїзди у хлопців та дівчат. А завершиться світовий літній форум стріляючих лижників у неділю, 25-го серпня, перс’ютами у юніорів і юніорок та мас-стартами серед чоловіків і жінок.

СКЛАД ЗБІРНОЇ УКРАЇНИ З БІАТЛОНУ НА ЛІТНІЙ ЧЕМПІОНАТ СВІТУ2024:

жінки – Надія Бєлкіна, Юлія Джима, Христина Дмитренко, Любов Кип’яченкова, Анна Кривонос, Анастасія Меркушина, Лілія Стеблина, Дарина Чалик;

чоловіки – Антон Дудченко, Тарас Лесюк, Денис Насико, Дмитро Підручний, Артем Тищенко, Руслан Ткаленко, Богдан Цимбал;

юніоркиОлена Городна, Олександра Меркушина, Ксенія Приходько, Поліна Пуцко, Вікторія Хвостенко, Аліна Хміль;

юніори – Богдан Борковський, Степан Кінаш, Єгор Макаренко, Віталій Мандзин, Сергій Супрун, Михайло Хміль.

РОЗКЛАД ЛІТНЬОГО ЧЕМПІОНАТУ СВІТУ2023 З БІАТЛОНУ:

22 серпня (четвер)

10:15
Суперспринт – кваліфікація. Юніори

13:00
Суперспринт – кваліфікація. Юніорки

15:45
Суперспринт – фінал. Юніори

17:00
Суперспринт – фінал. Юніорки

 

23 серпня (п’ятниця)

10:15
Суперспринт – кваліфікація. Чоловіки

13:00
Суперспринт – кваліфікація. Жінки

15:45
Суперспринт – фінал. Чоловіки

17:00
Суперспринт – фінал. Жінки

 

26 серпня (субота)

10:00
Спринт, 7,5 км. Юніори

12:15
Спринт, 6 км. Юніорки

14:45
Спринт, 7.5 км. Чоловіки

17:00
Спринт, 6 км. Жінки

 

27 серпня (неділя)

10:30
Гонка переслідування, 10 км. Юніори

12:15
Гонка переслідування, 7.5 км. Юніорки

14:15
Мас-старт, 15 км. Чоловіки

16:15
Мас-старт, 12.5 км. Жінки

 

Примітка
час початку змагань вказано київський

Прокрутити вгору