Ольга Цімко та Андрій Камінський – чемпіони ХІХ Літньої Універсіади України з дзюдо (Фото)

Впродовж трьох днів, з 25-го по 27-е квітня у Тернополі відбулися змагання з дзюдо за програмою ХІХ Літньої Універсіада України 2024 року. У звітному турнірі взяли участь близько 200 учасників з 16-ти областей України, які представляли 40 закладів вищої освіти, серед яких і студенти Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського. У підсумку представники нашого закладу вищої освіти завоювали шість медалей – по дві золоті, срібні та бронзові.

У перший день відбулися змаганнях в індивідуальних видах програми. У ваговій категорії до 66 кг одразу двоє представників ЛДУФК імені Івана Боберського вийшли до фіналу: студент першого курсу факультету фізичної культури і спорту Андрій Камінський та третьокурсник цього факультету Данило Грабовецький (на фото нижче – другий і крайній зліва відповідно). У безкомпромісній боротьбі завдяки кидку «на вазарі» перемогу здобув Андрій Камінський – як каже народна мудрість, молодість перемогла досвід.

У ваговій категорії до 73 кг одразу в першій сутичці зазнав поразки через спортивну травму плеча один з фаворитів змагань – студент другого курсу факультету фізичної культури і спорту Максим Луцик (на фото нижче – зліва). Його одногрупник Антон Яворський, який виступав в цій же ваговій категорії, зазнав поразки в другому колі змагань. Однак, забігаючи трохи наперед, скажемо, що всю свою спортивну злість та невикористаний потенціал борці зуміли реалізувати в другий день командних змагань, виборовши бронзові нагороди.

У ваговій категорії до 81 кг потужну боротьбу продемонстрував студент третього курсу факультету фізичної культури і спорту Богдан Цисар (на фото вище – справа), який також пробився до півфіналу, але через прикрі тактичні помилки зазнав поразки у медальних сутичках, в підсумку посівши п’яте місце.

Його одногрупник Ярослав Михалюк (на фото нижче – крайній зліва) досить впевнено пробився до фіналу у ваговій категорії до 90 кг, де на жаль по зауваженнях програв, здобувши таким чином срібну нагороду. Ще один студент цієї ж групи Владислав Коцур посів в цій категорії сьоме місце.

У ваговій категорії до 100 кг вже у першій сутичці зазнав травми коліна один із фаворитів – студент четвертого курсу факультету педагогічної освіти Нікіта Берегульський і вибув як з індивідуальних, так і командних змагань. У ваговій категорії понад 100 кг п’яте місце посів випускник нашого університету Нікіта Максимов.

У змаганнях серед жінок перше місце у ваговій категорії до 70 кг посіла студентка четвертого курсу факультету фізичної культури і спорту Ольга Цімко (на фото нижче – друга зліва на подіумі), яка виграла в усіх суперниць достроково чистими кидками.

У ваговій категорії до 63 кг бронзову нагороду виборола другокурсниця цього ж факультету Алевтина Буга (на фото нижче – крайня зліва). П’яті місця посіли студентка четвертого курсу факультету фізичної культури і спорту Анна Виноградська (вагова категорія до 52 кг) та п’ятикурсниця факультету терапії і реабілітації Діана Капиця (вагова категорія до 48 кг). Сьоме місце виборола студентка першого курсу факультету фізичної культури і спорту Марія Зелененька (вагова категорія до 52 кг).

У другий день відбулися командні змагання «стінка на стінку». ЛДУФК імені Івана Боберського був представлений двома чоловічими та однією жіночою командами. В результаті запеклих баталій жіноча команда у складі Ольги Цімко, Алевтини Буги та Марії Зелененької посіла п’яте місце, оскільки Діана Капиця та Анна Виноградська за станом здоров’я не змогли продовжувати боротьбу.

Натомість чоловіча команда ЛДУФК1 (на фото нижче) у складі Андрія Камінського, Данила Грабовецького, Максима Луцика, Богдана Цисара, Назара Куляса, Ярослава Михалюка, Владислава Коцура і Нікіти Максимова виборола бронзову нагороду. А ЛДУФК-2 у складі Арсена Сенейка, Антона Яворського, Іллі Борисова, Георгія Полікарпова та Нікіти Берегульського посіла в підсумку п’яте місце.

У підсумку Львівський державний університет фізичної культури набрав 827 очок і посів четверте місце серед усіх закладів вищої освіти, пропустивши поперед себе команди Сумського державного університету (1109 очок), Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка (1098) та господарів турніру із Західноукраїнського національного університету (885,5).

У своїй, першій категорії закладів вищої освіти ЛДУФК імені Івана Боберського посів перше місце, набагато випередивши Національний університет фізичного виховання та спорту України (який набрав 99 очок) та Харківську державну академію фізичної культури (набрала 51 очко).

В командному заліку серед областей у підсумку збірна команда Львівської області посіла перше місце, набравши 1527 очок. На другому місці Сумська область – 1460,5 очок, а на третій позиції Хмельницька область – 1034 бали.

Прокрутити вгору