Ольга Задорожна та Наталія Грибовська отримали сертифікати допінг-офіцерів

Представниці Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, а саме доцент кафедри теорії спорту та фізичної культури Ольга Задорожна і викладач кафедри фітнесу та рекреації Наталія Грибовська успішно завершили тренінг з підготовки офіцерів допінг-контролю й отримали сертифікат міжнародного стандарту.

Упродовж двох днів, 25-го і 26-го травня поточного року, у Львівському держаному університеті фізичної культури імені Івана Боберського відбувся тренінг із підготовки офіцерів допінг-контролю. Захід, який проводився відповідно до вимог Міжнародного стандарту з тестувань та розслідувань, було організовано спільно Національним антидопінговим центром України та Польською антидопінговою агенцією. На відкритті тренінгу виступили Андрій Чесноков – заступник міністра молоді та спорту України, Сергій Попик – в. о. директора Національного антидопінгового центру (НАДЦ), Міхал Ринковскі – директор POLADA (Польська антидопінгова агенція) та професор Євген Приступа – ректор ЛДУФК імені Івана Боберського.

Метою даного навчання була підготовка офіцерів до виконання своїх обов’язків щодо виявлення порушень антидопінгових правил та боротьби з допінгом у спорті вищих досягнень. Учасники курсу отримали необхідні теоретичні знання та практичні навички для проведення допінг-контролю на різних рівнях змагань. Усі учасники, хто успішно пройшов відповідне тестування, отримали сертифікацію як допінг-офіцери.

 

Сертифікат допінг-офіцерів отримали й двоє представників ЛДУФК імені Івана Боберського:

Задорожна Ольга Романівна – доцент кафедри теорії спорту та фізичної культури, доктор наук з фізичного виховання і спорту, майстер спорту з фехтування на шпагах.

 

Грибовська Наталія Олександрівна – викладач кафедри фітнесу та рекреації, сертифікований персональний тренер «Європейського реєстру професіоналів фізичних вправ» (EREPS).

 

Тож вітаємо Ольгу Романівну та Наталію Олександрівну з отриманням сертифікатів допінг-офіцерів та бажаємо їм успіхів у боротьбі з допінгом в спорті вищих досягнень.

Додамо, що у рамках тренінгу було укладено Угоду про співробітництво і взаємодію між Національним антидопінговим центром і Львівським державним університетом фізичної культури імені Івана Боберського.

Прокрутити вгору