Організатори ІІІ літніх Європейських ігор-2023 представили дизайн медалей

Організатори ІІІ літніх Європейських ігор-2023, що відбудуться з 21-го червня по 2-е липня поточного року в польському Кракові, представили дизайн медалей, які отримають чемпіони та призери головних змагань чотириріччя континентального рівня.

Медалі були розроблені брендом Beller у співпраці з Клаудією Голащик. Нагороди поєднали у собі історію Олімпійських ігор та польське національне коріння.

Деталізовані малюнки на медалях були вигравіювані на золоті, сріблі та латуні. Символіка медалей – птахи та цифра 3.

Змагання ІІІ літніх Європейських ігрор-2023 в польському Кракові пройдуть з 21-го червня по 2-е липня. Загалом буде розіграно 253 комплекти нагород у 30-ти видах спорту: легка атлетика, артистичне плавання, веслування на байдарках і каное та веслувальний слалом, стрибки у воду, фехтування, бокс, кульова та стендова стрільба, скелелазіння, бадмінтон, тхеквондо, брейкинг, дзюдо, велоспорт (ВМХ-фристайл, маунтенбайк), триатлон, сучасне п’ятиборство, стрільба з лука, настілький теніс, баскетбол 3х3, таїландський бокс Муей-Тай, стрибки на лижах з трампліна, пляжний футбол, кікбоксинг, карате і текбол, пляжного гандболу, паделу та регбі-7.

Україну на ІІІ літніх Європейських іграх-2023 представлятимуть 263 спортсмени. Примітно, що цього року у складі «синьо-жовтої» національної збірної на континентальному спортивному мультифорумі спостерігається гендерна рівність – в команді 132 жінки та 131 чоловік.

Зазначимо, що наші атлети виборюватимуть медалі у всіх видах спорту, за винятком пляжного гандболу, паделу та регбі-7.

Спостерігати за виступами та вболівати за нашу команду зможуть усі бажаючі. Пряму трансляцію ІІІ Євроігор-2023 забезпечить Суспільний мовник України.

Нагадаємо, на І Європейських іграх, що відбулися з 12-го по 28-е червня 2015 року в столиці Азербайджану Баку, Україну представляли 242 спортсмени у 32 видах спорту. В їхньому активі загалом 46 завойованих медалей (8 золотих, 14 срібних і 24 бронзових) та восьме загальнокомандне місце.

На ІІ Європейських іграх, що проходили з 21-го по 30-е червня 2019 року в столиці білорусі мінську, Україна представляли 198 спортсменів у 22 видах спорту. В їхньому активі загалом 51 завойована медаль (16 золотих, 17 срібних і 18 бронзових) та третє загальнокомандне місце.

Прокрутити вгору