Освітньо-професійну програму спеціальності 017 «Фізична культура і спорт» – «Адаптивний спорт та спорт ветеранів війни» офіційно відкрито (Фото)

Унікальна та надзвичайно затребувана викликами сьогодення освітньо-професійна програма спеціальності 017 «Фізична культура і спорт» – «Адаптивний спорт та спорт ветеранів війни» є важливим кроком у розвитку фізичної культури в Україні, зокрема в сфері адаптивного спорту, що має на меті забезпечити професійну підготовку фахівців, здатних працювати з ветеранами війни та особами з інвалідністю.

В освітньо-професійній програмі спеціальності 017 «Фізична культура і спорт» – «Адаптивний спорт та спорт ветеранів війни» передбачено комплексний підхід до реабілітації та інтеграції через спорт, що робить її унікальною і соціально значущою.

Перший набір – групу з десяти студентів на факультеті фізичної культури і спорту ЛДУФК імені Івана Боберського – привітали ректор нашого Університету, професор Ярослав Свищ та декан факультету, професор Марія Розторгуй.

Учасники проєктної групи з розробки ОПП, завідувач кафедри теорії спорту та фізичної культури ЛДУФК імені Івана Боберського, професор Юрій Бріскін, проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків, професор Мар’ян Пітин, професор кафедри Аліна Передерій та гарант ОПП, доцент Неоніла Нерода обговорили важливість програми, її зміст та перспективи, наголосивши на значенні мультидисциплінарного підходу в навчанні.

Процес створення програми був побудований на активній співпраці з провідними спеціалістами з різних видів адаптивного спорту. Особливу увагу приділено партнерству із Західним реабілітаційно-спортивним центром НКСІУ та реабілітаційним центром Superhumans. Спільно з цими організаціями вдалося розробити сучасний навчальний план, що відповідає найкращим міжнародним практикам і вимогам. Завдяки цьому студенти матимуть можливість практичного навчання під керівництвом провідних фахівців, що працюють з ветеранами та особами з інвалідністю, отримуючи реальний досвід та необхідні навички.

Ми раді, що вдалося реалізувати задум, зібрати навколо цієї ініціативи вмотивованих студентів і викладачів! Переконані, що ця програма відкриє нові горизонти для розвитку адаптивного спорту в Україні та сприятиме соціальній інтеграції через спорт.

Прокрутити вгору