Павло Коростильов у фіналі Олімпіади-2024 в стрільбі з малокаліберного пістолета посів п’яте місце

У столиці Франції Парижі, де тривають ХХХІІІ літні Олімпійські ігри-2024, сьогодні, 5-го серпня, відбулися фінальні змагання у стрільбі з малокаліберного пістолета на дистанції 25 метрів серед чоловіків. За нагороди головного змагання чотириріччя серед шести фіналістів боровся й 26-річний українець Павло Коростильов (на фото нижче) – випускник Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, який у підсумковому протоколі став п’ятим.

Павло Коростильов, як ми повідомляли раніше відібрався до олімпійського фіналу стрільби з малокаліберного пістолета на дистанції 25 метрів за підсумками кваліфікації: показав третій результат за сумою двох раундів (точність та швидкострільність). У вирішальній стадії боротьби за медалі Парижу-2024 львів’янин мав змагатися проти п’яти інших стрільців.

Зазначимо, що для Павла Коростильова фінал Олімпіади-2024 в столиці Франції був другим у кар’єрі. На попередніх Іграх у Токіо-2020 він зупинився за крок від нагороди – став четвертим, щоправда в іншому виді програми змагань – у стрільбі з пневматичного пістолета на дистанції 10 метрів.

У фіналі звітного змагання спортсмени виконували постріли по мішенях у форматі швидкострільності – за чотири секунди кожен з учасників мав влучити по п’яти мішенях.

Перший раунд Коростильов закінчив на п’ятій позиції. У першій та третій серії пострілів українець влучив у чотири мішені, тоді як у другій – лише в дві.

У першому раунді на вибування Павло влучив у чотири з п’яти мішеней. Тим самим він піднявся на друге місце у заліку: з 14-ти мішенями ділив цю позицію з китайцем Лі Юехуном та Флоріаном Петером з Німеччини. А в лідери вийшов Чо Йон Дже з Південної Кореї. Проте вже у другому раунді на вибування Павло Коростильов завершив виступи. Він влучив лише у дві з п’яти мішеней і не зміг втриматися у четвірці, яка продовжила боротьбу за нагороди.

Олімпійським чемпіоном Парижу-2024 в підсумку став китаєць Лі Юехун, який випередив корейця Чо Йон Дже. А бронзовим призером став ще один представник Китаю – Ван Сіндзє.

По завершенні фінальних змагань Павло Коростильов поділився з журналістами своїми враженнями і емоціями,
а також оцінив свій результат
:

«Які емоції після фіналу? Не знаю, навіть. Вчора (4-го липня) отруївся у селищі і все. Досі погано себе почуваю. Щодо результату на моїй третій Олімпіаді, то наче непоганий. Якби не ця ситуація з отруєнням, могло бути краще. Несильний результат у фіналі, можна було б боротися навіть за «золото».

Враження від організації Олімпіади у порівнянні з попередніми: у Парижі набагато гірше, ніж було в Токіо, причому в усьому. По організації, тиру, що нас взагалі запхали сюди (місто Шатору, біля 300 км від Парижа), хоча могли б і в Парижі зробити тир. У Токіо ж зробили і там все було організовано значно краще. Наприклад, тут навіть у олімпійському селищі, коли береш посуд, то бачиш, що її від минулого разу не відмили. А коли ми на 10 метрах стріляли, то навіть кондиціонер не вмикали, а було дуже спекотно.

Чи є бажання виступати на наступній Олімпіаді? Взагалі хочеться поїхати у Лос-Анджелес та виступати далі. Просто фортуна обійшла мене боком вже треті Ігри поспіль. Упродовж підготовки до цієї Олімпіади в мене тривалий період були проблеми з рукою і реабілітація. Підходили так, щоб не нашкодити, не у повному обсязі працював».

Прокрутити вгору