Першокурсники ЛДУФК імені Івана Боберського відвідали Львівський палац мистецтв (Фото)

Cтуденти першого курсу факультету фізичної культури і спорту Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського разом із викладачем кафедри гуманітарних дисциплін (завідувач – професор Олег Полянський) Іриною Гузенко наприкінці минулого тижня, а саме у п’ятницю, 12-го травня, відвідали Львівський палац мистецтв.

Екскурсію у залі, де експонуються художні роботи з металу, провів Роман Турій. Він не тільки розповів про виставку молодих скульпторів, їхній новітній творчий потенціал і задум, а й підписав кожний експонат, на кшталт, що думає автор шедевру. А роботи й справді цікаві, ідейні, новаторські, філософські із складним технологічним процесом (створені із прутиків металу), стосуються військових дій в Україні.

У наступних залах студенти оглянули інші виставки, зокрема, фотовиставку «Під ударом» білоруського фотографа Євгена Отцецького, який зафіксував життя львів’ян з часу повномасштабного вторгнення російського агресора і до тепер, та виставку художниці Єлизавети Борсук із Дніпра «Титани незламності», яку організувала Львівська міська рада.

Емоції та враження, вочевидь, не залишили студентів байдужими. Вони висловлювали свої думки про сьогоднішню військову ситуацію, цікавились глибиною мистецьких творів і фотографувалися на пам’ять.

Вкотре переконуємося, що мистецтво вміє звертатися до глядачів мовою філософії та барв.

Прокрутити вгору