Перспективи розвитку легкої атлетики на Львівщині (Фото)

17 листопада з робочим візитом відвідала Львів Ольга Саладуха українська легкоатлетка, чемпіонка світу, бронзова призерка Олімпійських ігор, заслужений майстер спорту України, народна депутатка України, голова підкомітету з питань спорту вищих досягнень та спортивної діяльності Комітету Верховної Ради з питань молоді і спорту, в.о. президента ФЛАУ.

Ольга Саладуха мала зустріч з начальником Львівської ОВА Максимом Козицьким, мером Андрієм Садовим та ректором Львівського державного університету фізичної культури іменні Івана Боберського професором Євгеном Приступою. На зустрічі був присутній керівник Федерації легкої атлетики Львівської області та завідувач кафедри легкої атлетики університету Ярослав Свищ. Під час зустрічі обговорили розвиток інфраструктури та проведення легкоатлетичних змагань загальнодержавного рівня на Львівщині.

Як зазначили під час зустрічі, Львівська область зараз посідає одне з провідних місць у проведенні спортивних заходів з легкої атлетики. Важливу роль у розвитку легкої атлетики області відіграє стадіон «СКІФ». Після проведеної реконструкції стадіон отримав сертифікат другої категорії міжнародної асоціації World Athletics. Легкоатлетичний комплекс ЛДУФК сьогодні є однією з ключових тренувальних та змагальних баз країни. Окреслили план, як довершити реконструкцію стадіону «СКІФ», щоб провести чемпіонат України та кубок України з легкої атлетики, які заплановано на червень-липень 2024 року, і які стануть відбором на літню Олімпіаду-2024 в Парижі.

Ольга Саладуха нагородила подякою федерації легкої атлетики України Ярослава Свища за сумлінну працю, професійну майстерність та вагомий особистий внесок у розвиток і популяризацію легкої атлетики в Україні.

Прокрутити вгору