Петиція про присвоєння звання Герой України (посмертно) Воїну ЗСУ Григорію Барчишину – випускнику ЛДУФК імені Івана Боберського

Громадян України закликають підтримати петицію (№22/198778-еп від 17-го липня 2023 року, автор – Яцук Наталія Петрівна) про присвоєння звання Герой України (посмертно) Воїну військової частини А7376 Збройних Сил України Барчишину Григорію Григоровичу – випускнику кафедри футболу Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського.

Григорій Барчишин народився 3-го квітня 1986 року у Львові. Навчався у середній загальноосвітній школі № 73 Львова. Паралельно займався футболом, який полюбив усім серцем в ранньому дитинстві. Ази гри з м’ячем пізнавав у СДЮШОР «Карпати» під керівництвом Миколи Дударенка – одного з найкращих дитячих тренерів України. Отримавши атестат про середню освіту, продовжив навчання на факультеті спорту Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського. Згодом Григорій здобув й другу освіту – у Львівському торговельно-економічному університеті, за спеціальностями «маркетинг» та «правознавство».

Впродовж навчання у закладах вищої освіти, грав у футбол на професійному рівні – виступав за клуби «Карпати-2» (Львів), «Оболонь» (Київ) та «Чайка» (Петропавлівська Борщагівка Бучанського району Київської області). Зазвичай грав на позиції лівого захисника або півзахисника.

По завершенні футбольної кар’єри, працював у колишньому Головному територіальному управлінні юстиції у Львівській області. При цьому ще не один рік продовжував грати в футбол на аматорському рівні – виступав у чемпіонатах Львівської та Київської областей. Був володарем Кубка України серед аматорів, чемпіоном та володарем Кубка Київської області, чемпіоном та володарем Кубка Києво-Святошинського району.

Із початком повномасштабного вторгнення рашистських загарбників з московії, добровільно став на захист Батьківщини до лав військової частини А7376 Збройних Сил України. Разом із побратимами воював на східному напрямку, також евакуйовував поранених бійців із небезпечних точок. Зокрема, Григорій боронив район Бахмута, який став форпостом від російської навали. Ситуація була надскладною. Бійці щодня й щоночі стримували ворога на передовій. Із самого початку і до кінця він героїчно боронив нашу землю, був справжнім воїном, людиною слова, людиною мужності, зразком незламності та міцності духу.

21-го травня 2023 року, виконуючи чергове бойове завдання, Григорій Барчишин загинув від артилерійського обстрілу – у його автівку потрапив ворожий снаряд. Понад півтора місяця він вважався зниклим безвісти, адже тіло Воїна не могли знайти одразу.

Поховали Героя 11-го липня поточного року на Личаківському кладовищі у Львові. У Григорія Барчишина залишилися батьки, дружина та семирічний син, яких він безмежно любив…

Петицію можна підтримати ТУТ

(на момент виходу матеріалу зібрано 15467 голосів з 25000 необхідних)

 

Вічна пам’ять і шана всім, хто віддав своє життя за Україну!

 

Слава всім, хто боронить та захищає Україну!
Слава Україні! Герої не вмирають!

Прокрутити вгору