Підсумкова річна конференція за проєктом CA20104 PhysAgeNet (COST Action Evidence-based Physical Activity in Old Age)

На базі Литовського спортивного університету, за сприяння Європейського співробітництва в науці та технологіях, впродовж двох днів, 16-го та 17-го квітня поточного року, у гібридному форматі відбулася річна підсумкова конференція за проєктом CA20104 PhysAgeNet (COST Action Evidence-based Physical Activity in Old Age).

Впродовж конференції було представлено звіти керівника проєкту та лідерів кожної з груп, були організовані робочі сесії для вирішення поточних завдань проєкту, а також адміністративні сесії.

Мета проєкту PhysAgeNet – сприяння науковим дослідженням фізичної активності осіб літнього віку, відкритим даним та інтегрування інноваційних ІКТ-рішень для зміцнення здоров’я і підвищення рівня рухової активності.

У рамках проєкту відбувається робота за чотирма окремими напрямами:

▶ впровадження та розвиток стандартів доказової медицини;

▶ використання даних, що охоплюють поведінкові чинники, фактори середовища, а також біомаркери;

▶ технології та їх використання у програмах фізичної активності;

▶ розвиток співпраці у напрямку досліджень фізичної активності осіб літнього віку.

Керівником проєкту є професор, доктор Майкл Брах (Вестфальський університет імені Вільгельма у Мюнстері, Німеччина). Станом на сьогодні над завданнями проєкту працюють науковці з 60-ти країн світу.

У конференції взяла участь й професор кафедри теорії і методики фізичної культури Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, доктор наук з фізичного виховання та спорту Юлія Павлова, яка бере участь у проєкті у складі трьох робочих груп. Впродовж конференції, як одна з лідерок, вона представляла результати за завданням проєкту, що стосується методів та стратегій залучення осіб літнього віку до здоров’язбережних програм.

Прокрутити вгору