«Полісся» з Олексієм Гуцуляком у складі завершило свої виступи в футбольній Лізі конференцій УЄФА сезону-2024/2025

Житомирське «Полісся» зіграло матч-відповідь другого раунду кваліфікації футбольної Ліги конференцій УЄФА сезону-2024/2025 проти бронзового призера чемпіонату Словенії – «Олімпії» з Любляни. Номінально домашній матч для українського клубу на полі Муніципального стадіону в польському місті Гливиці, як і перший поєдинок тиждень тому у гостях, завершився для «вовків» поразкою. У складі «поліщуків» усі 90 хвилин провів на полі й новачок команди Олексій Гуцуляк – випускник кафедри футболу (завідувач – доцент Ігор Лапичак) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського.

«Полісся» (Житомир, Україна) – «Олімпія» (Любляна, Словенія) – 1:2 (1:1)

1 серпня. Гливиці (Польща). Муніципальний стадіон. Початок – 19:00

Арбітр – Мілош Мілановіч (Сербія).

Асистенти арбітра: Мілан Пашайліч, Слободан Павловіч (обидва – Сербія).

Четвертий арбітр – Деян Тріфковіч (Сербія).

«ОЛІМПІЯ»: Відовшек, Суалехе, Мухамедбегович, Ратнік, Ж. Сілва, Агба (Таліссон, 90+4), Доффо, Баултам (Мотика, 64), Педро Лукас (Пінту, 64), Флоруч (Брест, 70), Коїч (Дурдов, 64).

Головний тренер – Віктор Санчес.

«ПОЛІССЯ»: Кудрик, Михайліченко, Сарапій, Чоботенко, Лукас Тейлор (Смоляков, 56), Крушинський (Пайшао, 56), Кушніренко (Мустафаєв, 90+1), Таллес (Козак, 68), Назаренко, Гуцуляк, Бристрич (Будківський, 68).

Головний тренер – Імад Ашур.

Голи: Кушніренко (1) – Флоруч (11), Дурдов (90+3).

Попередження: Михайліченко (86) – Флоруч (62).

«Полісся» у польському місті Гливиці в матчі-відповіді другого кваліфікаційного раунду Ліги конференцій приймало словенську «Олімпію». Свій дебютний матч у єврокубках в Любляні житомирський клуб провалив – 0:2. Тож перед підопічними Імада Ашура стояло дуже складне завдання. Але шанси були…

За всю першу гру «Полісся» завдало трьох ударів у площину воріт суперника, і жоден із цих ударів не був небезпечним. Під керівництвом Віктора Санчеса «Олімпія» всі свої сім матчів виграла. Йдеться про спаринги, матчі чемпіонату і гру з українським клубом тиждень тому. Безумовно, саме у гостей було набагато більше шансів пройти далі.

Якщо порівнювати з першим матчем, то у стартовому складі «Полісся» відбулося чотири заміни. З перших хвилин у звітній грі вийшли голкіпер Кудрик, а також Тейлор, Кушніренко і Бристрич.

Гра розпочалася за найкращим сценарієм для «Полісся». Назаренко після сольного рейду лівим флангом прострілив, а Кушніренко з-за меж штрафного потужно пробив у кут воріт – 1:0 вже на 40-й секунді. На жаль, раділи українці недовго. Флоруц у карному холоднокровно обіграв Сарапія та пробив у ближній кут – 1:1. На жаль, Кудрик нічого не зміг зробити з цим ударом.

Проте, пропущений м’яч суттєво не вплинув на підопічних Імада Ашура. Українці домінували, контролювали перебіг подій на полі, але довести свої атаки до логічного завершення ніяк не могли. Не вистачало останньої передачі гравцям житомирського колективу. Варто відзначити, що футболісти «Полісся» грали набагато активніше та агресивніше, ніж у першому матчі. Чому так не грали тиждень тому?…

Після подачі з кутового міг виводити українців вперед Кушніренко, але хавбеку не вистачило точності. На перерву команди пішли за нічийного результату – 1:1. Непогана гра, але й надалі «вовкам» необхідно було відігравати відставання в два голи.

Після перерви характер гри не змінився. Українці домінували, але ніяк не могли втілити свою ігрову перевагу у забитий м’яч. Шикарну можливість вдруге у матчі вивести «Полісся» вперед втратив випускник нашого закладу вищої освіти Гуцуляк – Олексій з декількох метрів головою пробив у стійку… Футболісти «Олімпії» грали прагматично, однак їх це абсолютно влаштовувало. Прикро, але провальний перший матч вирішив долю цього протистояння. У компенсований час українці пропустили вдруге, цього разу після стандарту. М’яч у свій актив записав Дурдов – поразка «Полісся» цього разу з рахунком 1:2. У підсумку «Полісся» завершує свої дебютні виступи на європейській арені вже після двох перших поєдинків.

Прокрутити вгору