Представники Абілітаційного ХАБу «ProЖиттЯ» ЛДУФК – учасники заходу «Марафон психічного здоров’я» (Фото)

Психічне здоров’я – це те, що сьогодні на часі. Але фізичне здоров’я – це невід’ємна частина психічного здоров’я. Представників Абілітаційного ХАБу «ProЖиттЯ» Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського (керівник – професорка, докторка педагогічних наук Світлана Криштанович) було запрошено в команду заходу «Марафон психічного здоров’я».

Організатор заходу «Марафон психічного здоров’я» – Громадська організація «Птаха України».

Захід проводився в рамках ініціативи Максима Козицького «Комплексна програма з охорони психічного здоров’я та психосоціальної підтримки цивільного населення», «Ти як?» Олени Зеленської.

Заходи (їх було три впродовж червня – липня поточного року) відбувалися спільно з членами робочої групи з підтримки психічного здоров’я при Координаційному центрі при ЛОВА, разом з командою підрозділів Львівська обласна державна адміністрація Департамент освіти і науки Львівської ОДА, Департамент охорони здоров’я Львівської ОДА, Департамент соціального захисту населення Львівської ОДА, експертами та членами робочої групи: «Психічне здоров’я для України», «Центр здоров’я та розвитку «Коло сім’ї». Отже, завершили другий цикл трьох заходів «Марафон психічного здоров’я».

МЕТОЮ ЗАХОДУ «МАРАФОН ПСИХІЧНОГО ЗДОРОВ’Я» БУЛО:

▶ підсилення знань в сфері психологічного здоров’я самими керівниками закладів освіти, представниками батьківського комітету, психологами закладів освіти;

▶ підсилення ролі психолога і програм психічного здоров’я в громадах Львівщини.

Цікаві та актуальні теми, які піднімали спікери, нікого не залишили байдужим, а було присутніх близько 900 учасників: директори закладів освіти, практичні психологи, представники ТГ, представники батьківських комітетів.

ПРОГРАМА ЗАХОДІВ БУЛА ПІЗНАВАЛЬНОЮ ТА ПРАКТИЧНОЮ:

«Маршрутизація клієнта: як працює взаємодія різних служб. Піраміда та модель психічного здоров’я».

Спікер Орест Сувало – менеджер українсько-швейцарського проєкту «Психічне здоров’я України».

 

«Проблематика, які послуги отримують в громадах та що потрібно додатково впровадити заради психічного здоров’я дітей і дорослих».

Модератор та спікер Галина Бордун – голова координаційного центру при ЛОВА, радниця голови ЛОВА Максима Козицького.

 

«Програма медичних гарантій»: фокус на допомозі ветеранам та ветеранкам.

Спікер Тетяна Кудик – директорка Західного міжрегіонального департаменту Національної служби здоров’я України.

 

«Вікові особливості і наслідки стресу. Як стрес впливає на кожного?»

Спікер Христина Гринчишин – дитячий і дорослий психолог, психотерапевт Центру здоров’я та розвитку «Коло сім?ї».

 

«Психологічні послуги проєкт МБФ NEEKA Ukraine та Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

Спікер Валерія Тайз – менеджерка з психосоціальної підтримки.

 

«Жити чекаючи. Повернення військових – про що має дбати сім’я та громада».

Спікер Анастасія Жидкова – українсько-швейцарський проєкт «Психічне здоров’я для України» (MH4U), координаторка з питань психічного здоров’я та психосоціальної підтримки в умовах надзвичайних подій.

 

«Юридичний супровід родин військовослужбовців».

Спікер Тарас Грень – керівник апарату Львівської обласної державної адміністрації.

 

«Фізичні активності як вид психологічної допомоги (про гуртки та заходи на літній період)».

Спікер Світлана Криштанович – доктор педагогічних наук, професор, керівник абілітаційного ХАБу «ProЖиттЯ» Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, волонтерка «Медико-психологічна допомога» та «Волонтерська спільнота».

Навчання відбувалося в межах реалізації «Комплексної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки».

У рамках Абілітаційного ХАБу «ProЖиттЯ» Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського було залучено до проведення заходів волонтерів-студентів факультету терапії та реабілітації.

Організаторами відзначено подяками спікера Світлану Криштанович та студентів нашого закладу вищої освіти за відповідальність, професійність і високі моральні якості, а саме Юлю Коваль, Галину Ізьо, Євгенію Клименко, Наталію Клименко, Вікторію Мацелко, Богдану Николин, Галину Покиньброду, Анну Приходняк, Марію Сидір, Олексія Холевінського, Юрія Федькова, Софію Чубко.

Пишаємося нашими студентами!

Прокрутити вгору