Привітання студентам та викладачам ЛДУФК імені Івана Боберського з нагоди Міжнародного дня студентського спорту

Дорогі студенти та шановні викладачі Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, вітаємо Вас з Міжнародним днем студентського спорту! Ідея присвятити день 20-го вересня університетському спорту планети належить Міжнародній федерації студентського спорту (FISU), яка у 2015 році запропонувала ЮНЕСКО заснувати Міжнародний день, присвячений студентському спорту. Ця пропозиція була підтримана державами-членами ЮНЕСКО під час 38-ї сесії Генеральної конференції в Парижі у листопаді 2015 року.

Спорт на благо миру та розвитку – гасло цієї міжнародної події, яке підкреслює важливість і необхідність такого виду загальнолюдської діяльності як для всіх нас загалом, так й для кожного зокрема. А здоровий спосіб життя, фізична та інтелектуальна активність є запорукою загального процвітання і благополуччя нашого суспільства та нашої держави.

Цей день покликаний привернути увагу та підвищити значущість спорту в навчальних закладах незалежно від підпорядкування та залучити до своїх лав прихильників здорового способу життя, сприяти його популяризації і розвитку. Рухомий спосіб життя, фізична культура і спорт є надійним джерелом доброго настрою та оптимізму, здоров’я і довголіття!

На превеликий жаль, уже третій раз поспіль ми відзначаємо Міжнародний День студентського спорту в умовах повномасштабної війни українського народу проти окупантів-рашистів з проклятої усім демократичним світом московії, яка триває уже 940-й день – понад два з половиною роки. Та незважаючи на усі проблеми сьогодення, в цей святковий день для усіх студентів-спортсменів планети ми щиро бажаємо усім Вам міцного здоров’я, добра і щастя, великої наполегливості і наснаги, удачі та підкорення нових спортивних висот в ім’я процвітання України загалом та нашого Університету зокрема!

Як свідчить історія людства, в усі часи саме здорові тілом і духом люди складали опору суспільства, адже спорт загартовує волю й характер кожної особистості. Бажаємо Вам нескінченної енергії, наполегливості, натхнення у здійсненні всіх починань та задумів, нових спортивних звершень та гучних перемог на змаганнях найвищого національного і міжнародного рівнів, творчих та трудових здобутків, успіхів у навчанні та віри у велике майбутнє українського народу і нашої держави!

Україна завжди славилась своїми спортивними талантами. Має їх і наш славетний Університет, що на практиці щоразу доводять його студенти. Зокрема, цього року вони стали переможцями у загальнокомандному заліку ХІХ літньої Універсіади України-2024, тим самим довівши закономірність звитяги нашого закладу вищої освіти на попередньому всеукраїнському спортивному форумі студентів. Тож ми пишаємося, шановні студенти, Вашими спортивними досягненнями!

Окрім того, Ви з честю продовжуєте традиції з виховання фізично загартованого та здорового молодого покоління, адже фізичне виховання – це здоров’я нації! Тому наше спільне завдання – залучати в спортивні зали, на майданчики і басейни якнайбільше дітей, молоді, їх батьків, а найголовніше – створення для цього відповідних умов.

Тож зичимо Вам високих здобутків та перемог у професійній діяльності на славу України і нашого Університету! Нехай Ваш приклад буде поштовхом для масового розвитку фізкультури і спорту, а також взірцем для юних мешканців нашої держави!

Слава Україні! Героям Слава! Слава ЗСУ!
Все буде Україна!

 

З повагою Ректорат ЛДУФК імені Івана Боберського

Прокрутити вгору