Львівський державний університет фізичної культури імені Івана Боберського

ldufk_new_logo
Львівський державний
університет
фізичної культури
імені Івана Боберського

Різдвяні робочі зустрічі: обговорення, презентації, плани, рекомендації та нагородження (Фото)

Гостинність кожного, хто докладає зусилля для нашої перемоги та світлого майбутнього є справжнім прикладом різдвяного дива. 27-го грудня 2024 відбулось засідання робочої групи Освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа» спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа», за сприяння керівника Управління туризму та курортів Львівської обласної державної адміністрації Тараса Лозинського та співпраці із кафедрою готельно-ресторанного бізнесу Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського під керівництвом професорки Марії Паски.

Основною метою зустрічі стало обговорення Освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа» спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа», презентації та плани на майбутнє у сфері гостинності нашого регіону.

Завідувачка кафедри готельно-ресторанного бізнесу, професорка Марія Паска детально ознайомила з освітньо-професійною програмою «Готельно-ресторанна справа». Основний акцент вона спрямувала на унікальність освітньо-професійної програми, логіко-структурну схему та освітні компоненти і їх взаємозв’язок із програмними результатами навчання, практикоорієнтованістю, зокрема, багатопрофільною підготовкою фахівців з поглибленою практичною складовою, які здатні концентрувати знання та навички на головних атракторах розвитку сфери гостинності, перманентно забезпечувати динамічний розвиток суб’єктів ресторанного бізнесу шляхом генерування та впровадження інноваційних рішень у мультикультурному бізнес-середовищі закладів готельно-ресторанного господарства.

Активну участь а дискусії взяли учасники робочої групи ОПП: доценти кафедри готельно-ресторанного бізнесу, кандидати технічних наук Орися Іжевська, Наталія Петришин, Ольга Тесля; кандидат економічних наук, доцент Уляна Гузар, викладач Олег Боратинський та академічна спільнота – студенти Зореслав Романів, Єлизавета Пясецька та Аліна Карпюк.

Під час дискусії керівник Управління туризму та курортів ЛОДА Тарас Лозинський розповів про освітні практики, які використовуються як в українських, так і в закордонних закладах, визначив кілька ключових напрямків, що сприятимуть підвищенню якості освітнього процесу. Наприклад, особлива увага приділяється інтеграції інноваційних підходів до викладання, зокрема, використанню гібридних форматів навчання, що поєднують дистанційне та аудиторне навчання.

Важливим компонентом також є розвиток м’яких навичок (soft skills) у здобувачів, таких як критичне мислення, комунікація та управління часом, які є затребуваними на сучасному ринку праці. А також запропонував розширити існуючу базу практик із популярних ресторанів та готелів нашого міста, оскільки серед закладів готельно-ресторанного господарства, що заслуговують на увагу, є ті, які не лише задають тренди, а й створюють умови для розвитку бізнесу та нетворкінгу, практики та освітнього процесу.

Також, керівник Управління туризму та курортів ЛОДА Тарас Лозинський подякував колективу кафедри готельно-ресторанного бізнесу Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського за сумлінну працю, професіоналізм та значний розвиток сфери гостинності, зокрема нагороджені:

завідувач кафедри готельноресторанного бізнесу, доктор ветеринарних наук, професор
Паска Марія Зіновіївна

 

доцент кафедри готельноресторанного бізнесу, кандидат технічних наук, доцент
Іжевська Орися Петрівна

 

доцент кафедри готельноресторанного бізнесу, кандидат технічних наук, доцент
Петришин Наталія Зеновіївна

 

доцент кафедри готельноресторанного бізнесу, кандидат технічних наук, доцент
Тесля Ольга Дмитрівна

 

викладач кафедри готельноресторанного бізнесу
Боратинський Олег Володимирович

 

Учасники робочої різдвяної аудієнції висловили вдячність за багаторічну співпрацю керівнику Управління туризму та курортів ЛОДА Тарасу Лозинському, подякували колегам, які поділилися своїм досвідом та зробили корисні пропозиції з покращення освітньо-професійної програми. Адже 2025 рік обіцяє бути важливим для індустрії гостинності, відкриваючи нові можливості для розвитку та співпраці.

Все буде Україна!

Прокрутка до верху