«Рух» U-19 у гостях обіграв «Сараєво» U-19 з Боснії та Герцеговини і вийшов у другий раунд Юнацької ліги УЄФА сезону-2023/2024

Напередодні, 25-го жовтня, чинний чемпіон України з футболу серед команд вікової категорії U-19 львівський «Рух», в складі якого грає низка студентів Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, а тренерський штаб на 80 відсотків сформовано з випускників нашого вишу, пробився у другий раунд Юнацької ліги УЄФА сезону-2023/2024 . Після номінально домашньої нічиєї (1:1) із чинним чемпіоном Боснії та Герцеговини – ФК «Сараєво» з однойменного міста, «жовто-чорні» у гостях здобули вольову звитягу з рахунком 3:1.

«Сараєво» U-19 (Боснія і Герцеговина) – «Рух» U-19 (Львів, Україна) – 1:3 (1:1)

25 жовтня. Сараєво. Olimpijski Stadion Asim Ferhatović Hase.
Початок – 17:00

Арбітр – Маріан Александру Барбу (Румунія).

Асистенти арбітра: Георге Флорін Неаксу, Адріан Ворніку (обидва – Румунія).

Четвертий арбітр – Ніхад Лджаджіч (Боснія і Герцеговина).

«САРАЄВО»: Шутковіч, Коленда (Башовіч, 74), Атаймовіч, Челік, Поповіч, Хамжіч (Дугіч, 90), Луковац, Нурковіч (Шабановіч, 90+1), Праменковіч, Бездроб (Турковіч, 74), Плочо (Поповіч, 57).

Запасні: Таловіч, Ібрішагіч.

Головний тренер – Семір Чіліч.

«РУХ»: Бакус, Поповський, Холод, Турко, Гришкевич, Хмельовський (Бойко, 90), Пастух, О. Федор (Шайда, 84), Квас, Касарда (Бондар, 90), Панченко (Денисов, 68).

Запасні: Ванівський, Штокал, Кусий.

Головний тренер – Сергій Задорожний.

Голи: Бездроб (4) – Панченко (24), Квас (65), Пастух (84).

Нереалізований пенальті: Касарда (27, воротар).

Попередження: Плочо (18), Челік (42), Башовіч (82) – Касарда (35), Поповський (49).

Перший матч – 1:1

У Боснії та Герцеговині юніори «Руху» боролись з місцевим «Сараєво» за путівку у другий раунд Юнацької ліги УЄФА сезону-2023/2024. Перший матч між цими командами у польській Стальовій Волі закінчився з нічийним рахунком – 1:1. Тож перед другою грою шанси команд на продовження виступів у континентальному турнірі були практично рівними.

Гра у Сараєво розпочалась невдало для «жовто-чорних». Так, вже на 4-й хвилині господарі розіграли швидку атаку, яку точним пострілом у ближній кут завершив Бездроб – 1:0. «Рухівці» могли забити після подачі кутового, однак удар головою Турка прийшовся у поперечину. А на 24-й хвилині Назарій віддав блискучу дальню передачу на лівий фланг, де був Поповський, простріл якого на дальній штанзі замкнув Панченко, зрівнявши рахунок – 1:1.

Вже за кілька хвилин Олег Федор заробив пенальті, але голкіпер боснійців Шутковіч відбив одинадцятиметровий у виконанні Касарди. Згодом Квас прорвався лівим флангом, елегантно прибрав суперника, втім пробив повз ближній кут. Свій момент створило і «Сараєво» – Бакус здійснив сейв після потужного удару зі штрафного від Нурковіча. Аналогічну нагоду відзначитись наприкінці тайму мав Федор, але його постріл зі штрафного влучив у стійку. На перепочинок суперники пішли за нічийного рахунку – 1:1.

Другий тайм також розпочався із моменту в «Сараєво»: Бакус врятував після метушні у штрафному майданчику «жовто-чорних» та удару боснійців з кількох метрів до лінії воріт. Але на 65-й хвилині Пастух розігнав атаку «Руху» і віддав на фланг Квасу, який скористався помилкою захисника, переграв голкіпера та вивів «жовто-чорних» уперед – 2:1.

Після цього «Сараєво» намагалось відігратись, але їх моментам не вистачало гостроти. Водночас «рухівці» забили третій гол: Федор протягнув м’яч через центральну зону і вивів на удар Пастуха, а Євгеній елегантно перекинув м’яч через голкіпера та скерував його у сітку воріт.

У підсумку, вольова перемога «Руху» з рахунком 3:1. Тепер у другому раунді Юнацької ліги УЄФА сезону-2023/2024 «жовто-чорні» зіграють із данським «Мідтьюлланном», який у серії пенальті переміг португальський «Фамалікан».

Прокрутити вгору