«Рухова активність осіб похилого віку як альтернатива гіпокінезії»

Вийшла друком колективна монографія «Рухова активність осіб похилого віку як альтернатива гіпокінезії». Дослідження підготував колектив авторів: Давід Чарнєцкі – доктор філософії у галузі наук про безпеку, Варшавський університет, факультет політичних наук та міжнародних досліджень; Поморська школа вища у Старогарді Гданському, (Польща); Олег Рибак – доктор наук з фізичного виховання і спорту, професор, Львівський державний університет фізичної культури імені Івана Боберського, (Україна); Даріуш B. Скальскі – польський та український педагог, інженер з національної безпеки, Академія фізичного виховання та спорту імені Єнджея Снядецкєго, м. Гданськ, (Польща), Львівський державний університет фізичної культури імені Івана Боберського, (Україна); Богдан Виноградський – доктор наук з фізичного виховання і спорту, професор, директор Університету третього віку, Львівський державний університет фізичної культури імені Івана Боберського, (Україна); Наталія Цигановська – майстер спорту зі спортивної гімнастики, завідувач кафедри фізичної культури і здоров’я, Харківська державна академія культури, (Україна); Людмила Рибак – кандидат наук з фізичного виховання і спорту, доцент, Львівський державний університет фізичної культури імені Івана Боберського, (Україна).

Рухова активність осіб похилого віку як альтернатива гіпокінезії : монографія / Давід Чарнєцкі, Олег Рибак, Даріуш B. Скальскі, Богдан Виноградський, Наталія Цигановська, Людмила Рибак. – Львів : ЛДУФК ім. Івана Боберського, 2024. – 192 с.

ISBN 978-617-8135-25-6

У монографії розкрито різноманітні чинники, які формують позитивний вплив на якість життя літніх людей, поліпшують їхній фізичний стан, соматичне і ментальне здоров’я, рівень фізичної підготовленості й працездатності тощо. Особливу увагу закцентовано на різних формах фізичної активності як стимуляторах працездатності осіб похилого віку. Подано міждисциплінарні знання про специфіку функціонування їхнього організму та взаємозв’язок із високоіндивідуалізованими природними й патологічними змінами, які відбуваються з віком у біологічному, психологічному та фізичному вимірах.

Монографія буде корисною не тільки для науково-педагогічних працівників, аспірантів, магістрантів, спеціалістів у галузі фізичної культури і спорту, фізичної реабілітації та рекреації, а й широкому загалу літніх осіб, їхніх родичів та опікунів.

Випусковий редактор Оксана Борис
Редактори Єлизавета Лупиніс, Наталія Величкович
Комп’ютерне верстання і дизайн Олександри Оринчин
Дизайн обкладинки: Наталія Цигановська і Даріуш B. Скальскі

Прокрутити вгору