Самбісти ЛДУФК на чемпіонаті України-2024 вибороли п’ять медалей (Фото)

Упродовж трьох днів, з 27-го по 29-те вересня поточного року, в місті Кривий Ріг Дніпропетровської області відбувся чемпіонат України-2024 з боротьби самбо серед чоловіків та жінок. У головному змаганні року національного рівня взяли участь понад 200 спортсменів з 16-ти регіонів України. Боролися за нагороди й представники кафедри атлетичних видів спорту (завідувач – доктор педагогічних наук, доцент Федір Загура) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, які в підсумку завоювали п’ять медалей – одну золоту, одну срібну та три бронзових.

У ваговій категорії до 98 кг золоту нагороду виборов випускник факультету фізичної культури і спорту (в.о. декана – професор Марія Розторгуй) ЛДУФК імені Івана Боберського 2024 року, 24-річний майстер спорту міжнародного класу Ярослав Давидчук (на фото вище), який всі сутички виграв достроково больовими прийомами, так і не віддавши суперникам жодного балу і жодної надії на перемогу.

У ваговій категорії до 88 кг срібну нагороду виборов студент четвертого курсу факультету фізичної культури і спорту, 20-річний майстер спорту Богдан Цисар (на фото нижче – в синій куртці), який вперше перейшов в цей дивізіон – раніше він боровся у ваговій категорії до 79 кг. Вигравши три сутички, він лише у фіналі поступився значно досвідченішому та старшому за себе на шість років борцю з Одеської області Андрію Дяченку.

Одногрупник і одноліток Богдана Цисаря ІлляВладислав Коцур (на фото нижче) також боровся в цій ваговій категорії до 88 кг і виграв першу сутичку у представника Хмельницької області Данила Семеняки з рахунком 7:1. Після цього він больовим прийомом на руку переміг й самбіста з Вінницької області Умара Шамілова. За вихід у фінал Коцур поступився з рахунком 0:1 кривднику Богдана Цисара – одеситу Андрію Дяченку. А в боротьбі за третє місце достроково больовим прийомом на коліно переміг борця з Дніпропетровської області Максима Переродова. Зазначимо, що разом з бронзовою нагородою Ілля-Владислав Коцур виконав норматив майстра спорту з боротьби самбо.

Ще один четвертокурсник факультету фізичної культури і спорту, 20-річний майстер спорту Сергій Шпак (на фото нижче – на третій сходинці подіуму зліва) також виборов бронзову нагороду – він змагався у ваговій категорії до 53 кг.

Медаль такого ж ґатунку здобув студент четвертого курсу факультету післядипломної та заочної освіти, 20-річний майстер спорту Андрій Мармиль (на фото нижче – на третій сходинці подіуму зліва), який боровся у ваговій категорії до 58 кг (бойовий розділ).

Таким чином представники Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського на звітному чемпіонаті України-2024 з боротьби самбо, що відбувся в Кривому Розі, здобули одну золоту, одну срібну та три бронзових нагороди. Додамо, що усі п’ятеро атлетів претендують представляти збірну команду України на чемпіонаті світу-2024, який відбудеться у листопаді місяці в Казахстані.

Прокрутити вгору