Санкар Антон Дукач – найкращий спортсмен Львівщини за підсумками грудня 2023 року

Традиційне щомісячне голосування членів виконкому Відділення НОК України у Львівській області визначило найкращим спортсменом Львівщини за підсумками грудня 2023 року санкаря, учасника зимових Олімпійських ігор 2018 і 2022 років, майстра спорту України міжнародного класу Антона Дукача, який одну з двох своїх вищих освіт здобув, навчаючись на факультеті післядипломної та заочної освіти Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського.

14-го грудня 2023 року в канадському Вістлері 28-річний львів’янин Антон Дукач (на фото – крайній справа) став бронзовим призером другого етапу Кубку націй з санного спорту в одномісних санях.

Найкращими тренерами Львівщини у грудні 2023 року стали наставники Антона Дукача – Володимир Вахрушев, Іван Баїк і Тарас Гарцула, які вищу освіту також здобули в стінах нашого закладу вищої освіти.

Нагадаємо, що 28-річний Антон Дукач у 2012 році брав участь у перших зимових Юнацьких Олімпійських іграх, що відбулися в австрійському Іннсбруці, де в змаганнях на одномісних санях зайняв четверте місце. До «бронзи» йому забракло якоїсь дещиці – 0,022 секунди. Додамо, що на цих змаганнях Антон Дукач був прапороносцем юнацької олімпійської збірної України.

А в 2018 році у південнокорейському Пхьончхані Дукач вперше виступив на зимових Олімпійських іграх. Тоді в одиночних санях Антон посів 23-є місце. Зазначимо, що на той момент це був найкращий результат серед чоловіків-санкарів за часи незалежності України. За чотири роки в столиці Китаю Пекіні він посів 22-е місце.

Ректорат та увесь колектив ЛДУФК імені Івана Боберського щиросердечно вітають Антона Дукача та його тренерів із високим визнанням олімпійської спільноти Львівщини та бажають їм успішних виступів на змаганнях всеукраїнського та найвищого міжнародного рівнів.

Прокрутити вгору