Соломія Линів та Олег Гічва – чемпіони України з боксу серед молоді

У селі Бояни Чернівецької області минулими вихідними завершився молодіжний чемпіонат України 2023 року з боксу. На найвищу сходинку медального п’єдесталу пошани зійшли двоє студентів першого курсу факультету терапії та реабілітації Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського – Соломія Линів та Олег Гічва. А загалом молодіжна збірна Львівщини, старшим тренером якої є випускник кафедри фехтування, боксу та національних одноборств (завідувачка – доцент Зоряна Семеряк) нашого закладу вищої освіти Роман Джуман, завоювала на звітному турнірі дев’ять медалей – чотири золоті, дві срібні та три бронзові.

Першу золоту нагороду до медальної скарбнички збірної Львівської області принесла Соломія Линів, яка змагалася серед представниць прекрасної статі у ваговій категорії до 48 кг. У півфінальному бою уродженка Борислава зійшлася у рингу в очному протистоянні з представницею Київської області Христиною Ірмуратовою. Соломія з перших секунд захопила ініціативу і ні на мить не залишала сумнівів у своїй перевазі над суперницею. В підсумку поєдинок завершився її достроковою перемогою.

У фіналі на неї чекав бій проти Анни Куропатової з Черкаської області. Однак до очних розбірок справа не дійшла. Суперниця Соломії Линів відмовилася від бою через стан здоров’я. Тож золоту нагороду і титул чемпіонки України завоювала вихованка тренерів Івана Нинича та Олега Бариляка, які вищу освіту здобули у стінах ЛДУФК імені Івана Боберського.

Додамо, що окрім Соломії Линів, «золото» у складі збірної Львівщини здобула й Ольга Пилипчук (вагова категорія до 75 кг). Поступилася у фіналі і стала срібною призеркою Анастасія Олійник (вагова категорія до 52 кг). Бронзові медалі здобули Ангеліна Хавень та Вікторія Швед (вагова категорія до 70 кг і до 81 кг відповідно).

У турнірі представників сильної статі чемпіонський титул здобув одногрупник Соломії Линів – Олег Гічва, який змагався у ваговій категорії до 71 кг. Свій «золотий» шлях на звітному турнірі підопічний заслуженого тренера України, випускника нашого закладу вищої освіти Андрія Сальви (перший тренер – вище згаданий Іван Нинич) розпочав з стадії 1/8 фіналу, де достроково переміг Вадима Гончара з Рівненщини. Рефері зупинив бій у третьому раунді.

У чвертьфінальному поєдинку Олег Гічва за рішенням суддів виграв у представника Донецької області Микити Заровного. Аналогічно завершилася для нього і півфінальна дуель проти Іллі Мяленка з Полтавщини. А в фіналі Олег Гічва у відмінному стилі за одностайним рішенням суддів переміг Івана Возного з Житомирщини.

Другу золоту медаль для Львівщини у турнірі серед майстрів шкіряної рукавички сильної статі виборов Олег Вітик, який у фінальному бою вагової категорії до 81 кг за розділеним суддівським рішенням виграв у представника Запорізької області Артура Касьянова.

Срібним призером чемпіонату став львів’янин Нікіта Хохонь (вагова категорія понад 92 кг), а бронзовим – Едуард Гусєв (вагова категорія до 92 кг).

Додамо, що за підсумками звітного чемпіонату України визначено кандидатів до молодіжної збірної, яка захищатиме спортивну честь синьо-жовтого прапора на континентальному форумі.

Прокрутити вгору