Співпраця викладачів кафедри гуманітарних дисциплін ЛДУФК імені Івана Боберського з викладачами кафедри соціально-гуманітарної підготовки ЛДУВС

У рамках багаторічної плідної навчально-наукової співпраці між кафедрою гуманітарних дисциплін Львівського державного університету імені Івана Боберського та кафедрою соціально-гуманітарної підготовки Львівського державного університету внутрішніх справ у межах програми залучення практичних працівників до освітнього процесу, в ЛДУВС відбулось відкрите заняття доцента кафедри соціально-гуманітарної підготовки ЛВДУВС Олега Поцюрка, до якого була залучена викладачка кафедри гуманітарних дисциплін ЛДУФК імені Івана Боберського Ірина Гузенко.

Тема заняття – «Патріотичне виховання та утвердження національних цінностей у сучасної української молоді в часі війни». Слухачами були студенти першого курсу третього факультету Львівського державного університету внутрішніх справ.

Ірина Гузенко як досвідчений педагог, професійний оратор, ведуча багатьох культурно-мистецьких заходів, викладач курсів «Етика та професійна етика», «Основи риторики» та інших, провела цікаву пізнавальну бесіду, розкриваючи питання української національної ідентичності, впливу культурних цінностей та морально-етичних норм на формування сучасної молодої особистості та професіонала.

Навички комунікації, пізнавального діалогу, володіння мистецтвом слова, які продемонструвала пані Ірина, справили важливе враження. Лекторка наголосила на необхідності долучатися до процесу відродження національних, духовних та культурних надбань українського народу через організацію та проведення культурно-мистецьких заходів, зокрема для студентів.

Творчим дарунком та справжнім сюрпризом для студентів стала декламація поезій Василя Стуса, Богдана Лепкого, Тараса Шевченка, які відображають свободолюбність українського народу, любов до рідного краю, тим самим звеличуючи світлі почуття до України.

Ірина Гузенко зазначила: «Сьогодні ми багато говоримо про національно-патріотичне виховання, морально-етичні цінності. Патріотизм та національна свідомість закладені на генетичному рівні у нашого народу. Наша держава з давніх-давен славиться вільними, мужніми, хоробрими, відважними, сильними, працьовитими, добрими людьми, які шанують традиції, звичаї, обряди. Ми маємо усвідомити, звідки нація бере силу і за що стоять сьогодні наші хлопці зі зброєю і вірою. Прийде день – ми будемо думати про війну в минулому часі, відбудуємо нашу Україну і обов’язково переможемо!».

На завершення студенти виголосили слова подяки за цікаву, інформативну та емоційну зустріч, а гучні оплески були свідченням того, що сучасна молодь, особливо в часі війни, плідно переймає і засвоює українську національну ідею, що є найважливішою складовою формування української патріотичної еліти.

 

Кафедра соціально-гуманітарної підготовки ЛДУВС

Прокрутити вгору