Стаді-тур у Ковентрі (Велика Британія)

У період із 20-го по 31-е травня в межах співпраці університету з ініціативою «Реабілітація травм війни» за підтримки Посольства Швейцарії в Україні та завдяки допомозі в організації Agnieszka Lewko, професорка кафедри терапії та реабілітації Катерина Тимрук-Скоропад, аспіранти й викладачі кафедри Оксана Баран (ерготерапевтка реабілітаційного відділення Лікарні святого Миколая першого територіального медичного об’єднання), Оксана Дуб (координаторка клінічної практики, зокрема, на базі реанімації Львівського військово-медичного клінічного центру), Остап Музика (фізичний терапевт Львівського військово-медичного клінічного центру) відвідали Coventry University (Велика Британія).

Навчальний візит відбувся в межах розроблення навчальної програми з фізичної терапії у відділеннях інтенсивної терапії ініціативи.

У межах поїздки учасники мали змогу побачити, проаналізувати та зрозуміти як навчаються та працюють фізичні терапевти у відділеннях реанімації та інтенсивної терапії. Окрім цього, поїздка дала можливість поглянути більш глобальніше на систему освіти та охорони здоров’я у Великій Британії.

ЗОКРЕМА, УЧАСНИКИ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У ТАКИХ АКТИВНОСТЯХ:

▶ дводенний симуляційний тренінг (SIM training) у Coventry University від Agnieszka Lewko та під супервізією викладачів університету. Симуляційні кімнати, які є копією справжніх реанімаційних та манекени, які дихають, говорять про біль чи дискомфорт. Учасники тренінгу отримали нові знання та практичні навички, а також мали змогу «розв’язати» клінічні кейси, що включало обстеження пацієнта, визначення основних проблем, цілей та втручань у порядку пріоритетності;

▶ відвідування University Hospital та робота у відділеннях інтенсивної терапії загального типу та кардіоторакальній реанімації. Учасники мали можливість спостерігати за роботою команди, зокрема фізичних терапевтів, які ділились досвідом щодо оцінки стану пацієнта та необхідних втручань. Дякуємо за відкритість та бажання поділитись своїм досвідом, а також за цінну інформацію та поради;

▶ ще однією цікавою активністю стала участь у Excellence Symposium у Centre of Care Excellence. Важливим є те, що у Британії університети та госпіталі тісно співпрацюють між собою, а Центр Досконалості – це місце, де науковці та практикуючі фахівці досліджують та вивчають досконалий досвід як для системи освіти майбутніх фахівців, так і надання реабілітаційної допомоги.

Також, Катерина Тимрук-Скоропад мала доповідь на семінарі «Послуги з реабілітації після травми війни в Україні – від соціальної відповідальності до співпраці через освіту та дослідження» (War trauma rehabilitation services in Ukraine – from social justice to collaboration through education and research).

Прокрутити вгору