Студенти факультетів туризму і педагогічної освіти ЛДУФК відвідали виставку до 150-річчя Івана Боберського (Фото)

Студенти першого і третього курсів факультету педагогічної освіти, а також студенти першого та другого курсів факультету туризму Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, разом з викладачами кафедри гуманітарних дисциплін Марією Поцюрко, Ольгою Шимановою-Стефанишин та Іриною Гузенко побували на експозиції з нагоди 150-річчя від дня народження Івана Боберського «Лиш з тим народом числиться світ, що є здоровий, розумний, сильний і багатий» у Львівському історичному музеї.

Цікаву, інформативну екскурсію для студентів та викладачів нашого закладу вищої освіти провів завідувач відділу Музею визвольної боротьби України Львівського історичного музею Тарас Кузь.

Студенти ознайомилися з експонатами, науково-історичними матеріалами, цікавими рідкісними фотографіями ХХ століття, тодішніми афішами урочистих заходів.

Велика кількість особистих документів, речей, артефактів Івана Боберського перенесли нас у минуле, дали можливість глибше пізнати діяльність видатного українського діяча культури.

Зібрані експонати захоплюють своєю різноманітністю. Усі з цікавістю розглядали символічну булаву Івана Боберського, вручену йому з нагоди 10-літньої праці в сокільському русі.

Особливу увагу привернули пожежний шолом, печатка та відзнаки товариства «Сокіл». Студенти із захопленням слухали автобіографічні матеріали й розповіді про життя та діяльність провідного діяча сокільського руху, педагога, громадського та державного діяча, Батька українського тіловиховання.

Щира подяка усім, хто долучився до організації та проведення заходу.

Додамо, що виставку підготували доктор історичних наук, професор ЛДУФК імені Івана Боберського, дійсний член та голова Комісії тіловиховання і спорту імені Івана Боберського Наукового товариства імені Шевченка Андрій Сова та завідувач відділу Музею визвольної боротьби України Львівського історичного музею Тарас Кузь.

Прокрутити вгору