Студенти ЛДУФК – учасники спортивно-реабілітаційних зборів для військових з черепно-мозковими травмами

Студенти Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського впродовж двох тижнів, з 10-го по 24-те травня поточного року, у якості волонтерів були залучені до проведення спортивно-реабілітаційних зборів для військових, які отримали черепно-мозкові травми.

Збори відбувались на базі Західного реабілітаційно-спортивногого центру Національного комітету спорту інвалідів України. На зборах під наглядом провідних фахівців студенти були залучені до повноцінного процесу реабілітації, проводили обстеження учасників, складали програму втручання, проводили індивідуальні і групові заняття, а також влаштовували походи в гори та спеціальні заняття, що максимально пристосовують учасника до повсякденного життя.

Фізичні терапевти та фахівці центру навчили студентів застосовувати в процесі реабілітації алгоритм високоінтенсивного інтервального тренування, а також інші методи фізичної терапії.

Загальну координацію співпраці ЛДУФК імені Івана Боберського з ЗРСЦ НКСІУ здійснює кафедра теорії спорту та фізичної культури (завідувач – професор Юрій Бріскін) нашого закладу вищої освіти.

Дякуємо нашим студентам за участь та якісне представлення набутих компетентностей: Василю Тиндику (ФФКіС), Софії Клекоцюк, Богдану Дацку, Святославу Дороцькому, Мар’яну Будзю, Владиславу Березовському (ФТтаР) та фахівцям центру за можливість, досвід і мотивацію вчитись та розвиватись у напрямку фізичної терапії.

Прокрутити вгору