Тетяна Клімченко та Роман Гладиш завтра стартують на чемпіонаті Європи-2024 з велотреку

Завтра, 10-го січня, в нідерландському місті Апелдорн розпочнеться чемпіонат Європи 2024 року з велотреку. У складі національної збірної України за нагороди континентального форуму змагатимуться й двоє представників кафедри стрільби та технічних видів спорту Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського – аспірант третього року навчання Роман Гладиш (науковий керівник – професор Богдан Виноградський) та випускниця Тетяна Клімченко.

З 10-го по 14 січня нідерландське місто Апелдорн прийматиме чемпіонат Європи 2024 року з велотреку. Упродовж п’яти днів спортсмени розіграють 22 комплекти нагород – по 11 серед жінок та чоловіків. У змаганнях візьмуть участь майже 300 спортсменів та спортсменок з 25-ти країн Старого Світу. Україну на континентальній першості представлятиме національна збірна команда у складі 15 велосипедистів-трековиків, серед яких віцечемпіонка ХХХІІ літніх Олімпійських ігор в Токіо-2020 Олена Старікова, чемпіон Європи-2018 Роман Гладиш, срібна призерка Євро-2017 Тетяна Клімченко та чинний переможець юніорського чемпіонату світу Данило Яковлєв.

Зазначимо, що учасники континентальної першості окрім власне медалей Євро-2024 також боротимуться за важливі очки до рейтингу, за яким визначатимуться володарі ліцензій на ХХХІІІ літні Олімпійські ігри-2024, що влітку нинішнього року відбудуться у столиці Франції Парижі.

Додамо, що останні комплекти нагород чемпіонату Європи-2024 в Апельдорні будуть розіграні в неділю, 14-го січня.

СКЛАД ЗБІРНОЇ УКРАЇНИ З ВЕЛОТРЕКУ НА ЄВРО2024:

Жінки: Алла Білецька, Тетяна Клімченко, Аріна Коротєєва, Олександра Логвинюк, Олена Старікова, Тетяна Ященко;

Чоловіки: Георгій Антоненко, Богдан Данильчук, Владислав Денисенко, Роман Гладиш, Віталій Гринів, Валентин Кабашний, Валентин Варгаракін, Данило Яковлєв, Микита Яковлєв.

Прокрутити вгору