У грі 14-го туру УПЛ-2023/2024 футболісти «Руху» у гостях обіграли «Чорноморець»

В 14-му турі чемпіонату України з футболу серед клубів УПЛ сезону-2023/2024 львівський «Рух», в складі якого грає низка студентів кафедри футболу (завідувач – доцент Ігор Лапичак) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, а тренерський штаб сформовано повністю з випускників нашого вишу, в Одесі зіграв проти тамтешнього «Чорноморця» – одного зі своїх прямих конкурентів за місце у зоні єврокубків. У підсумку багата на голи та драматургію гра завершилася з рахунком 3:2 на користь «жовто-чорних».

«Чорноморець» (Одеса) – «Рух» (Львів) – 2:3 (1:1)

12 листопада. Одеса. Стадіон «Чорноморець». Початок – 17:00. Похмуро. Температура +9˚C

Арбітр – Андрій Коваленко (Полтава).

Асистенти арбітра: Ярослав Трехліб (Дніпро), Володимир Жарий (Дніпропетровська обл.).

Четвертий арбітр – Дмитро Євтухов (Дніпро).

Спостерігач арбітражу – Олег Деревінський (Хмельницький).

Арбітр VAR – Юрій Іванов (Донецька обл.).

Асистент арбітра VAR – Володимир Володін (Херсон).

Спостерігач арбітражу VAR – Ігор Покідько (Полтава).

Делегат УАФ – Михайло Калита (Миколаїв).

«ЧОРНОМОРЕЦЬ»: Варакута, Брагару, Гучек, Салюк, Єрмаков, Васильєв, Шпорн, Кузик, Штогрін, Авагімян (Хадіда 50), Бадібанга.

Головний тренер – Роман Григорчук.

«РУХ»: Герета, Роман, Дідик, Слюбик, Сич, Підгурський (Карабін, 78), Таллес (Притула, 89), Сапуга, Соломон, Квасниця (Руніч, 89), Пастух (Плюман, 66).

Головний тренер – Віталій Пономарьов.

Голи: Дідик (28, авт.), Бадібанга (58) – Пастух (9), Таллес Б. (72, пен.), Плюман (87).

Попередження: Салюк (90), Шпорн (90+2) – Квасниця (22), Руніч (90+5).

Вилучення: Гучек (69, фол останньої надії).

У 14-му турі УПЛ «Рух» завітав до Одеси, де зустрівся із тамтешнім «Чорноморцем». У порівнянні з матчем проти «Оболоні», у складі «жовто-чорних» відбулося кілька змін. Так, замість дискваліфікованого Едсона на полі з’явився Підгурський, Таллес змінив Теслюка, а Соломон зайняв місце Руніча зліва в атаці.

«Рухівці» з перших хвилин взяли м’яч під свій контроль, а коли він опинявся у «Чорноморця» – одразу ж високо пресингували суперника. Старання «жовто-чорних» були винагородженні швидким голом: на 9-й хвилині Квасниця завершив свій забіг правим флангом прострілом у штрафний майданчик, де Пастух опинився на самоті і м’яч після потужного пострілу Євгенія від поперечини опустився у сітку – 0:1.

Згодом сольний прохід Соломона лівим флангом завершився ударом у руки воротарю «моряків» Варакуті. Проте «Чорноморець» на пустому місці зрівняв рахунок – Дідик після передачі Сича хотів головою скинути м’яч Гереті, але відправив його за комірець кіперу по високій дузі у сітку, зрівнявши рахунок – 1:1. Перший власний момент «моряки» створили на 39-й хвилині, коли Бадібангу вивели на ударну позицію і Герета парирував його постріл. А наприкінці тайму Підгурський відібрав м’яч та пробив здалеку, однак голкіпер одеситів впорався у цьому епізоді.

Друга половина матчу також розпочалась із моментів у «Руху». Зокрема, Квасниця бив із середньої дистанції і м’яч після рикошету розминувся зі стійкою. Також чудову нагоду відзначитись мав Таллес – його удар з-за меж штрафного майданчика влучив у стійку. Водночас «Чорноморець» знову забив після помилки «жовто-чорних»: Сич намагався винести м’яч неподалік воріт та влучив у Бадібангу, від якого той відлетів у сітку і одесити вийшли вперед – 2:1.

«Рухівці» ж за 10 хвилин заробили право на пенальті – після кутового м’яч опинився у Сапуги, удар якого рукою відбив Гучек, за що одесит був вилучений з поля. А Таллес на 72-й хвилині впевнено реалізував одинадцятиметровий – 2:2. Після цього Соломон повторив свій сольний прохід, як він це вже робив у першому таймі, але на цей раз його потужний постріл заблокував захисник «Чорноморця». Тоді як шалений дальній удар Плюмана досяг цілі – м’яч залетів у дальній кут воріт, а «Рух» знову вийшов мінімально вперед.

У підсумку, в дуже непростому матчі підопічні випускника нашого закладу вищої освіти Віталія Пономарьова здобувають перемогу з рахунком 3:2. Додамо, що наступну свою гру «жовто-чорні» проведуть після міжнародної паузи. 26-го листопада «Рух» завершить перше коло УПЛ сезону-2023/2024 виїзним матчем із київським «Динамо».

ФУТБОЛ. УПЛ2023/2024. РЕЗУЛЬТАТИ МАТЧІВ 14го ТУРУ

10 листопада (п’ятниця)

«Колос» (Ковалівка) – «Минай» – 2:0 (2:0)
17:00. Ковалівка. Стадіон «Колос»
Голи: Мілько (18), Бурда (35).

 

11 листопада (субота)

«Оболонь» (Київ) – «Ворскла» (Полтава) – 0:1 (0:0)
16:15. Київ. Стадіон «Оболонь-Арена»
Гол: Степанюк (67, пен.).

«Полісся» (Житомир) – «Металіст 1925» (Харків) – 2:1 (0:1)
16:20. Житомир. Центральний міський стадіон «Полісся»
Голи: Шастал (64), Грицук (83, пен.) – Юсов (14).

«Олександрія» – «Верес» (Рівне) – 1:0 (0:0)
17:00. Олександрія. Стадіон КСК «Ніка»
Гол: Безерра (72).

 

12 листопада (неділя)

«Кривбас» (Кривий Ріг) – «Динамо» (Київ) – 0:2 (0:2)
13:35. Кривий Ріг. Стадіон «Гірник»
Голи: Ванат (8), Караваєв (27).

«Зоря» (Луганськ) – ЛНЗ (Черкаси) – 1:2 (0:1)
14:00. Львів. Стадіон СКІФ
Голи: Алефіренко (88) – Г. Пасіч (6, 89).

«Чорноморець» (Одеса) – «Рух» (Львів) – 2:3 (1:1)
17:00. Одеса. Стадіон «Чорноморець»
Голи: Дідик (28, авт.), Бадібанга (58) – Пастух (9), Таллес Б. (72, пен.), Плюман (87).

«Шахтар» (Донецьк) – «Дніпро-1» (Дніпро) – 1:3 (1:1)
19:00. Львів. Стадіон «Арена Львів»
Голи: Сікан (5) – Сарапій (41), Гуцуляк (51), Лєднєв (56).

 

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ПІСЛЯ 14го ТУРУ

Прокрутити вгору