У грі 16-го туру футбольної Першої ліги-2023/2024 «Карпати» Мирона Маркевича вдома розгромили «Агробізнес» Олександра Чижевського

В поєдинку чергового, 16-го туру попереднього етапу чемпіонату України з футболу серед клубів Першої ліги сезону-2023/2024 львівські «Карпати», головним тренером яких є один з найавторитетніших вітчизняних фахівців Мирон Маркевич – випускник та Почесний професор Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, в домашній грі з рахунком 3:0 впевнено обіграли «Агробізнес» з Волочиська Хмельницької області, що тренує Олександр Чижевський, який диплом про вищу освіту також здобув у стінах нашого закладу вищої освіти. Зазначимо, що крапку в матчі поставив капітан «зелено-білих» Амбросій Чачуа – випускник кафедри футболу (завідувач – доцент Ігор Лапичак) ЛДУФК імені Івана Боберського.

«Карпати» (Львів) – «Агробізнес» (Волочиськ) – 3:0 (2:0)

12 листопада. Львів. Стадіон «Україна». Початок – 13:15. Похмуро. Температура +7˚C

Арбітр – Денис Резніков (Кам’янське).

Асистенти арбітра: Сергій Старча (Київська обл.), Владислав Дрикін (Рівне).

Четвертий арбітр – Василь Файда (Львів).

Спостерігач арбітражу – Володимир Александренко (Вінниця).

«КАРПАТИ»: Кожухар, Саків, Бабогло, Мизюк, Сухар, Рябов (Демченко, 79), Клименко (Чех, 65), Костенко (Романюк, 86), Полегенько (Равлик, 79), Чачуа, Іґор Невес (Шах, 79).

Запасні: Ільющенков, Векляк, Едуардо.

Головний тренер – Мирон Маркевич.

«АГРОБІЗНЕС»: Попович, Мячин, Бариляк, Заєць (Квасний, 82), Лень, Толочко, Тишинінов (Теплий, 46), Тяпкін (Свистун, 46), Галенков (Грицак, 74), Кузьмин, Шостак (Волков, 66).

Запасні: Хмельовський, Мінчев, Даценко, Білий, Зоренко, Гаврушко.

Головний тренер – Олександр Чижевський.

Голи: Іґор Невес (17), Бабогло (36), Чачуа (75).

Попередження: Лень (32), Грицак (80) – Клименко (58), Саків (83).

Команди обережно розпочали поєдинок, не форсуючи подій на футбольному полі. Однак «Карпати» виглядали активніше – їхня перевага втілилась у гол вже на 17-й хвилині матчу. Артур Рябов виконав простріл у воротарський майданчик гостей, де Іґор Невес п’ятою переправив м’яч у сітку воріт суперника – 1:0.

Львів’яни і надалі контролювали гру та не збавляли обертів. На 36-й хвилині підопічні Мирона Маркевича подвоїли свою перевагу. Тарас Саків виконав подачу з кутового, яку вдало замкнув Владислав Бабогло – 2:0. Дебютний гол для центрального захисника у футболці «Карпат».

По перерві ситуація на полі не змінилась. Карпатівці й надалі володіли ініціативою, а гості практично не створювали моментів. Саме львів’яни забили втретє. На 75-й хвилині Саків запустив по флангу Яна Костенка, який віддав передачу на Амбросія Чачуа. Капітан «Карпат» прийняв м’яч у штрафному майданчику суперника та відправив його у ціль – 3:0.

До фінального свистка арбітра, рахунок не змінився. Цікаво, що підопічні Олександра Чижевського за 90 хвилин матчу так і не спромоглися бодай раз пробити в сторону воріт «зелено-білих». Натомість господарі завдали по цілі 12 ударів, шість з яких були в площину воріт і половина з них залетіла до сітки.

Після цієї перемоги «Карпати» продовжують очолювати турнірну таблицю групи «А» із 39-ма балами в активі. При цьому найближчого переслідувача – «Епіцентр» з Кам’янця-Подільського – підопічні Мирона Маркевича в турнірній таблиці випереджають на 12 очок.

Додамо, що наступний поєдинок, передостанній на попередньому етапі чемпіонату, «зелено-білі леви» проведуть на виїзді у Хмельницькому, де зіграють проти місцевого «Поділля». Матч відбудеться у суботу, 18-го листопада. Початок гри – 12:00.

ФУТБОЛ. ПЕРША ЛІГА СЕЗОНУ2023/2024. ГРУПА «А». 16й ТУР

10 листопада (п’ятниця)

«Прикарпаття» (Івано-Франківськ) – «Металіст» (Харків) – 1:2
Голи: Цюцюра (60, пен.) – Бусько (2), Рязанцев (78).

«Нива» (Тернопіль) – «Поділля» (Хмельницький) – 0:0

 

12 листопада (неділя)

«Хуст» – «Нива» (Бузова) – 0:1
Гол: Паламар (75, пен.).

«Буковина» (Чернівці) – «Епіцентр» (Кам’янець-Подільський) – 0:2
Голи: Мороз (22), Беженар (68).

«Карпати» (Львів) – «Агробізнес» (Волочиськ) – 3:0
Голи: Іґор Невес (17), Бабогло (36), Чачуа (75).

 

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ПІСЛЯ 16го ТУРУ

Прокрутити вгору