У грі дев’ятого туру УПЛ сезону-2024/2025 футболісти «Руху» зіграли внічию в гостьовій грі проти «Олександрії»

Впродовж трьох днів, з 4-го по 6-те жовтня поточного року, було зіграно усі вісім матчів чергового, дев’ятого туру футбольного чемпіонату Української Прем’єр-ліги сезону-2024/2025, в більшості клубів якої грають студенти і випускники кафедри футболу (завідувач – доцент Ігор Лапичак) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського. В одному з них львівський «Рух», головний тренер якого Віталій Пономарьов вищу освіту здобув у стінах нашого закладу вищої освіти, на полі стадіону КСК «Ніка» в Олександрії зіграв проти однойменного клубу. Суперники обмінялися голами в самому кінці протистояння, зігравши у такий спосіб внічию з рахунком 1:1.

«Олександрія» – «Рух» (Львів) – 1:1 (0:0)

5 жовтня. Олександрія. Стадіон КСК «Ніка». Початок – 15:30. Сонячно. Температура +24°C. 1180 глядачів

Арбітр – Дмитро Панчишин (Харків).

Асистенти арбітра: Віктор Матяш (Донецьк), Віктор Нижник (Вінниця).

Четвертий арбітр – Артем Михайлюк (Житомир).

Спостерігач арбітражу – Олег Зубарев (Слов’янськ).

Арбітр VAR – Олексій Деревінський (Хмельницький).

Асистент арбітра VAR – Євген Цибулько (Черкаська обл.).

Спостерігач арбітражу VAR – Анатолій Абдула (Харків).

«ОЛЕКСАНДРІЯ»: Єрмаков, Кравченко, Шабанов, Калюжний, Ковалець (Мишньов, 63), Бєляєв (Костишин, 55), Мартинюк, Кампос, Безерра (Копина, 90+1), Смирний (Шостак, 63), Філіппов (Скорко, 90+1).

Головний тренер – Руслан Ротань.

«РУХ»: Ледвій, Дідик (Семотюк, 68; Лях, 82), Холод, Роман, Сич, Підгурський, Притула (Товарницький, 68), Федор, Климчук (Квасниця, 54), Карабін (Клайвер, 68), Краснопір.

Головний тренер – Віталій Пономарьов.

Голи: Філіппов (88) – Краснопір (90+6, пен.).

Попередження: Філіппов (88), Кампос (90+5) – Квасниця (77), Роман (79).

В Олександрії у матчі дев’ятого туру УПЛ сезону-2024/2025 друга команда турнірної таблиці приймала шосту. За передматчевими оцінками більшості фахівців це був один із найбільш інтригуючих поєдинків дев’ятого ігрового дня поточного чемпіонату України в елітному національному дивізіоні.

Підопічні Руслана Ротаня провели в сезоні сім матчів, у яких здобули шість перемог і один раз зіграли внічию. Це дійсно вражаючі показники для команди, яка не радувала своїх вболівальників результатами у минулому чемпіонаті. Вдома до цього туру «Олександрія» виграла чотири попередні матчі поспіль. «Рух» у попередніх трьох турах синхронно зіграв по 0:0 із «Ворсклою», «Динамо» та «Колосом». Підопічні Віталія Пономарьова не пропускали 450 хвилин поспіль. Цікаво, що в УПЛ «Олександрія» та «Рух» зіграли між собою сім матчів і шість з них завершилися внічию.

Господарі розпочали гру з позиції сили, але створити суттєві проблеми львів’янам їм не вдавалося. А ось підопічні Віталія Пономарьова могли забивати після стандарту. Після розіграшу кутового пробивав Притула і м’яч з рикошетом від Кампоса влучив у поперечину. У цьому епізоді врятувати свою команду Єрмаков вже не зміг би, але пощастило. В середині першого тайму підопічні Руслана Ротаня відповіли своїм моментом. Після передачі Бєляєва з розвороту намагався влучити Філіппов, але пробив вище воріт. Це була хороша комбінація, але трішки не вистачило до голу. На перерву суперники пішли без м’ячів. Це був приблизно рівний тайм, хоч і дещо більш націленими на ворота були футболісти «Олександрії».

Господарі поля відразу після перерви почали активно грати на чужій половині, але довести атаки до логічного завершення їм не вдавалося. Багато помилялися футболісти обох команд в центрі поля. У суперників в позиційному футболі були великі проблеми. Хотілося від них бачити більше конструктивних дій, адже і «Олександрія», і «Рух» здатні грати набагато краще.

У другій половині другого тайму ніхто не хотів ризикувати. Здавалося, що нічия влаштовувала всіх. Більше грали першим номером господарі, але до гольових моментів справа не доходила. Та кінцівка гри вийшла дуже інтригуюча.

На 88-й хвилині голкіпер гостей Ледвій просто віддав м’яч на центрфорварда господарів Філліпова, а досвідчений нападник вихід один на один реалізував – 1:0. Жахлива помилка голкіпера, яка завершила «суху» серію «Руху». Здавалося команда Руслана Ротаня виграє сьомий поєдинок у сезоні. Але на 90+5 хвилині півзахисник господарів Кампос наступив на п’ятку форварду гостей Краснопіру в своєму штрафному майданчику і після перегляду VAR арбітр зустрічі Дмитро Панчишин з Харкова призначив пенальті у ворота «Олександрії». Одинадцятиметровий реалізував Краснопір – 1:1.

ФУТБОЛ. УПЛ2024/2025. РЕЗУЛЬТАТИ МАТЧІВ 9го ТУРУ

4 жовтня (п’ятниця)

«Чорноморець» (Одеса) – «Оболонь» (Київ) – 1:0
15:30. Одеса. Стадіон «Чорноморець»
Арбітр – Олег Когут (Тернопіль)
Гол: Шевцов (87).

«Карпати» (Львів) – «Інгулець» (Петрове) – 0:0
18:00. Львів. Стадіон «Україна»
Арбітр – Cергій Задиран (Київська обл.)

 

5 жовтня (субота)

«Верес» (Рівне) – «Зоря» (Луганськ) – 2:1
13:00. Рівне. Стадіон «Авангард»
Арбітр – Анастасія Романюк (Івано-Франківськ)
Голи: Мрвальєвич (18), Луан (54) – Горбач (9).

«Олександрія» – «Рух» (Львів) – 1:1
15:30. Олександрія. Стадіон КСК «Ніка»
Арбітр – Дмитро Панчишин (Харків)
Голи: Філіппов (88) – Краснопір (90+6, пен.).

«Колос» (Ковалівка) – «Лівий Берег» (Київ) – 0:0
18:00. Ковалівка. Стадіон «Колос»
Арбітр – Олександр Шандор (Львів)

 

6 жовтня (неділя)

«Полісся» (Житомир) – «Ворскла» (Полтава) – 2:1
13:00. Житомир. Центральний стадіон «Полісся»
Арбітр – Віталій Романов (Дніпро)
Голи: Луіфер (32), Смоляков (71) – Кане (40).

«Шахтар» (Донецьк) – ЛНЗ (Черкаси) – 5:1
15:30. Львів. Стадіон «Арена Львів»
Арбітр – Денис Шурман (Київська обл.)
Голи: Судаков (13, 50, 53, 57), Зубков (26) – Нонікашвілі (61, пен.).

«Динамо» (Київ) – «Кривбас» (Кривий Ріг) – 2:1
18:00. Київ. Стадіон «Динамо» ім. В. Лобановського
Арбітр – Микола Балакін (Київська обл.)
Голи: Рубчинський (5), Буяльський (25) – Михавко (45+3, авт.).

 

ТУРНІРНЕ СТАНОВИЩЕ КОМАНД ПІСЛЯ 9го ТУРУ

Прокрутити вгору