У ЛДУФК 7-го жовтня відбудеться зустріч з внуками Петра Франка – Любою та Петром Галущаками

В головному корпусі Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського (вул. Костюшка, 11) у понеділок, 7-го жовтня поточного року, відбудеться дискусійний клуб за участі внуків Петра Франка – Люби та Петра Галущаків. Захід в авдиторії 317 розпочнеться о 15:15.

Подія організована Львівським державним університетом фізичної культури імені Івана Боберського у межах програми дискусійного клубу. Люба та Петро Галущаки розкажуть присутнім маловідомі та невідомі історії з життя свого діда Петра Франка (28.06.1890–07.1941?) – сина Івана Франка, педагога, громадського, культурно-просвітнього та військово-політичного діяча, журналіста, науковця, перекладача, письменника, провідного фахівця українського тіловиховання, теоретика і практика гімнастично-спортивного руху у Львові та Галичині, учня та послідовника професора Івана Боберського.

Продовжувачами справи Петра Франка були його молодша дочка Іванна, яку всі знали як «Ася» та її чоловік Мирослав Галущак, який був учнем Петра Франка у Яворівській гімназії. Батько Мирослава Галущака – Осип був добрим товаришем Петра Франка з часів Першої світової війни та міжвоєнного двадцятиріччя.

Присутні зможуть також ознайомитися з деякими цікавими пам’ятками, які зберігаються й досі в родині Галущаків.

Модеруватиме захід Андрій Сова – доктор історичних наук, професор, доцент кафедри олімпійської освіти Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, голова комісії тіловиховання і спорту імені Івана Боберського Наукового товариства імені Шевченка.

Прокрутити вгору