У ЛДУФК імені Івана Боберського відбулася ІV Міжнародна науково-практична конференція «Сучасні тенденції розвитку індустрії гостинності» (Фото)

У Львівському державному університеті фізичної культури імені Івана Боберського, за участі науковців, викладачів закладів вищої освіти, керівників і фахівців підприємств з Польщі, Бразилії, Великобританії, Казахстану, Болгарії та України, 12-го жовтня 2023 року у змішаному форматі відбулася традиційна, вже четверта за ліком Міжнародна науково-практична конференція «Сучасні тенденції розвитку індустрії гостинності», приурочена 150-літтю від народження Івана Боберського. Захід пройшов насичено, успішно та інформативно.

Із привітальним словом виступили професор Марія Паска – модератор конференції, завідувачка кафедри готельно-ресторанного бізнесу нашого Університету; професор Андрій Вовканич – проректор з науково-методичної роботи та зовнішніх зв’язків; доцент Володимир Холявка – декан факультету туризму.

Також до урочистої гратуляції приєдналися:

Тарас Лозинський – т.в.о. начальника управління туризму та курортів Львівської обласної військової адміністрації;

Віталій Кулик – керівник Центру розвитку туризму міста Львова;

Роман Шерстюк – проректор з економіки та фінансів Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя;

Лариса Шаран – завідувач кафедри готельно-ресторанної справи Національного університету харчових технологій, м. Київ;

Марина Балджи – професор кафедри менеджменту Міжнародного гуманітарного університету, м. Одеса;

Галина Щука – професор кафедри географії та туризму Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ, м. Берегове;

Наталія Павленчик – завідувач кафедри економіки та менеджменту ЛДУФК імені Івана Боберського;

Володимир Худоба – в.о. завідувача кафедри туризму ЛДУФК імені Івана Боберського;

Михайло Шевелюк – голова ради стейкхолдерів кафедри готельно-ресторанного бізнесу ЛДУФК імені Івана Боберського.

Із актуальною доповіддю виступив т.в.о. начальника управління туризму та курортів Львівської обласної військової адміністрації Тарас Лозинський, який представив учасникам конференції реалії сьогодення розвитку гостинності на Львівщині.

Надзвичайно інформативною, цікавою, насиченою була доповідь професора Андрія Голода, який на прикладі Бразилії охарактеризував унікальні туристичні властивості та кулінарні традиції даної країни.

Учасники наукового заходу мали змогу ознайомитися із відомим лондонським університетом «University of Greenwich», історію якого оповідав dr Peter Vlachos.

Андрій Німець, аспірант кафедри готельно-ресторанного бізнесу, співвласник ресторану «Бойківська гостина» креативно та неординарно презентував страви етнічної кухні із пригощанням однієї із страв бойківської кухні.

Актуальною та інформативною була доповідь Беати Броварчик, викладачки Вищої соціально-економічної школи у місті Гданськ (Польща), яка на основі власних досліджень презентувала вплив штучного інтелекту на розвиток підприємств у Польщі.

Смачним, креативним та цікавим був майстер-клас від Віталія Гуралевича, бренд-шефа ресторанного комплексу «Хвоя», магістра спеціальності «Готельно-ресторанна справа», який презентував авторську страву із локальних продуктів.

Надзвичайно зацікавила учасників конференції доповідь Івана Гілецького, аспіранта кафедри готельно-ресторанного бізнесу, міжнародного провідного фахівця із розробки та впровадження систем безпеки харчової продукції HACCP, ISO 22000-2018, який розповів про практичні аспекти використання пряно-ароматичної сировини підвищеної біологічної та харчової цінності для сфери гостинності.

Також актуальною була доповідь «Тенденції розвитку гостинності в Казахстані» Галини Маслюк – представниці консульства Республіки Казахстан на Заході України щодо тенденцій розвитку гостинності в Казахстані.

У незвичному форматі відбулася презентація книги «Готелі старого Львова: власники, постояльці, авантюри» Дениса Мандзюка – письменника, журналіста, випускового редактора журналу «Локальна історія».

Із ґрунтовною та інформативною доповіддю виступив доктор історичних наук Андрій Сова, який ознайомив учасників конференції із теоретичними та практичними аспектами діяльності Івана Боберського – основоположника українського тіловиховання.

Завершальним виступом була доповідь студента Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ Євгена Мурги під керівництвом старшого викладача Любові Струтинської на тему «Перспективи впровадження послуг medical industry в готельно-ресторанному бізнесі».

На позитивних нотах завершилася IV Міжнародна науково-практична конференція «Сучасні тенденції розвитку індустрії гостинності», у якій взяли участь понад 200 учасників із різних куточків України, а також Польщі, Бразилії, Великобританії, Казахстану і Болгарії.

Усі учасники конференції отримали іменні сертифікати та неоціненний досвід, практичні поради від провідних науковців, менеджерів, рестораторів щодо функціонування сфери готельно-ресторанного та туристичного бізнесу.

Щиро дякуємо усім учасникам конференції за активну участь у нашому науковому заході та сподіваємося та подальшу плідну співпрацю задля розвитку науки та освіти в Україні.

Прокрутити вгору